Tuokio-klubin vieraaksi saapuu huimaan suosioon noussut Viitasen Piia yhtyeineen

ma 22. toukokuuta 2017 14.23.00

Päivän polttaviin aiheisiin, kuten Euroopan tulevaisuuden haasteisiin kevään aikana tarttunut kulttuurielämys ei jätä nytkään kuulijoitaan kylmäksi. Siviksen kulttuurisuunnittelija Oskari Mänttäri keskustelee kansalaisyhteiskuntateemasta klubille vieraaksi saapuvan Viitasen Piia -yhtyeen keulahahmon, Piia Viitasen kanssa.

Keskustelun jälkeen festivaalivieraita hemmotellaan Viitasen Piia -yhtyeen hurmaavalla, tummanpuhuvalla luomufolkilla. Kokoonpano on vakuuttanut kolmella albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisön, ja Viitanen onkin vähitellen saavuttanut aseman suomen eturivin tarinankertojien joukossa. Albumeista toinen, Texicalli Recordsin julkaisema Uni onnesta toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden. Laulaja Piia Viitasen lisäksi kokoonpanossa musisoivat Mikko Malmivaara (kitara), Matias Tyni (koskettimet), Juho Niemelä (basso) ja Oskari Lehtonen (rummut).

Toukokuun Tuokio-klubi on osa koko ensi viikonlopun kestävää Maailma kylässä -kulttuurifestivaalia. Tänä vuonna festivaali tuo Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi esiin kansalaisyhteiskunnan roolia oikeudenmukaisen maailman rakentamisessa. Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry. Suurtapahtuman aiheita  ovat muun muassa Suomen turvallisuus, pakolaiskriisin ratkaisut, yritysvastuu ja kehitysmaiden menestystarinat.

Lauantain Tuokio-klubille on vapaa pääsy. Vuoropuhelua taiteilijoiden ja muiden tunnettujen yhteiskuntavaikuttajien välille rakentava Tuokio-klubi nähdään seuraavan kerran Rakkautta ja anarkiaa -elokuvajuhlilla 22.9.

• Kiinnostaako kulttuuri? Lisätietoa Tuokio-klubista os. www.tuokio-klubi.fi.
  • Keskusteluohjelmien lisäksi Maailma kylässä -festivaalilla on tarjolla runsaasti lastenohjelmaa, konsertteja ja elokuvia. Ohjelmakattaukseen voi tutustua helposti verkossa  www.maailmakylassa.fi/ohjelma.