Tuntihaun aikataulu

ma 17. syyskuuta 2018 15.44.00

Vuoden 2019 tuntihaun aikataulu 

Vuoden 2019 opintojaksotuntien haku toteutetaan ajalla 12.-25.11.2018.  Järjestöjen ei tarvitse hakea vertaisopintoryhmien tunteja erikseen. Tuntipäätökset tehdään viikolla 50. Päätöksistä tiedotetaan Sivisverkon pääkäyttäjiä sähköpostilla. 

Huom. Tuntien hakua ei ole enää porrastettu keskusjärjestöille ja yhdistyksille eri aikoihin, vaan tuntiehdotuksen voi tehdä Sivisverkossa samaan aikaan, jos järjestössäsi on näin sovittu.  

Muutoksia Sivisverkkoon vuodelle 2019 

Sivisverkon käyttöönoton myötä me Siviksessä olemme hioneet järjestelmäämme ja sen toimivuutta teidän aktiivisten palvelunkäyttäjien tarpeisiinne sopivaksi. Käyttökokemusten ja käyttäjiltä saadun palautteen perusteella Sivisverkon opintojaksotuntien tuntilajien käyttöä tullaan yksinkertaistamaan vuodesta 2019 lähtien. 

1. Jäsenjärjestöt hakevat jatkossa Sivikseltä vuosittain opintojaksojen opetustunteja eli pelkästään yhtä tuntimäärää vuosisuunnitelmassa. 

  •  Erillisestä tuntilajien (Painopistekoulutus, Muu koulutus, Yhteiset, Opintojaksomalli) hakemisesta ja niiden myöntämisestä luovutaan.  
  • Sivis myöntää opintojaksojen opetustunteja järjestöille Siviksen hallituksen vahvistamien tuntien jakamisperusteiden mukaisesti. 

2. Keskusjärjestö voi edelleen halutessaan jakaa opintojaksotunteja piireille/alueille Sivisverkossa. 

3. Opintojaksojen opetustunteja käytettäessä koulutuksen vastuuhenkilöt valitsevat seuraavista vaihtoehdoista: 

  • Opintojakso (ent. Muu koulutus –tuntilaji)  
  • Opintojaksomalli  -opintojakso, joka on yhteistyössä Siviksen kanssa opintopisteytetty ja mistä osallistuja saa todistuksen Sivisverkkoon.) 
  • Ei Siviksen taloudellista tukea toteuttava -opintojakso 

4. Vuonna 2019 tuntihinta tulee olemaan sama molemmille tuntilajeille.  
 

Koulutuksen laadun kehittämisen tuki ja sparraus 

Sivisverkossa Järjestön koulutuksen kokonaissuunnitelmassa säilyvät edelleen koulutuksen painopisteet, mutta se ei ole jatkossa erillinen tuntilaji vuosisuunnitelmassa. Järjestöllisen koulutuksen laadun kehittämisessä ja tukena me Siviksessä autamme ja teemme yhteistyötä kanssanne miellämme - ottakaa rohkeasti yhteyttä koulutuspäällikköön tai asiantuntijoihimme, jos suunnitelmissanne on koulutuksen kokonaissuunnittelu, opintojaksomallien suunnittelu, kehittäminen tai ideointi! 
 

Lisätietoja antavat:

  • koulutuspäällikkö Susanna Plathan: susanna.plathan@ok-sivis.fi, 0400-950810 
  • toiminnanjohtaja Marita Salo, marita.salo@ok-sivis.fi, puhelin 040 717 70 10 tai
  • Sivischat arkisin ma-pe klo 10-15.