Toukokuun SivisNYT on ilmestynyt!

ti 21. toukokuuta 2019 11.10.00

Toukokuun SivisNYTin teemana on laadukas järjestökoulutus. Siviksen asiantuntija Mia Valanne kertoo koulutuksen laadun kehittämispalvelusta. Jäsenjärjestöt saavat koulutuksen laadun kehittämiseen käytännönläheistä tukea Opintokeskus Sivikseltä. Tuki on yksilöllistä ja jokaiselle järjestölle erikseen suunniteltu.

Siviksen koulutuspäällikkö Susanna Plathan esittelee, miten Sivisverkko toimii työkaluna koulutuksen laadun kehittämisessä. Sivisverkossa voi esimerkiksi suunnitella monenlaista koulutusta, esimerkiksi opintopisteytettyjä opintojaksomalleja.

Asiaa on myös opintojaksomalleista. Opintojaksomallit ovat järjestöjen laatukoulutuksia. Niitä toteutti viime vuonna 13 jäsenjärjestöä ja niihin osallistui yli 4700 henkilöä. Opintojaksomallit ovat samansisältöisinä toistuvia ja osaamislähtöisesti mietittyjä.

Siviksen syksyn koulutukset ovat Sivisverkossa! Syksyn aikana pääset oppimaan niin Erätauko-dialogimenetelmästä, podcasteista kuin kouluttajana toimimisesta. Ilmoittaudu mukaan jo nyt!

Digi-ideassa esitellään Suomen Uusperheiden Liiton StepApp-mobiilisovellus. Asiantuntija avaa –osiossa Siviksen projektipäällikkö Kaisa Välivehmas kertoo perustaitojen koulutuksen Kaikkien-mallista. Kansainvälisessä Future Skills for Volunteering (FutVol) -hankkeessa on kerätty yhdistys- ja järjestötoiminnan tulevaisuustaitomalli, joka on työkalu osaamisen tunnistamisen tueksi.

Opintokeskus Siviksen asiantuntija Marion Fields tarkastelee juuri julkaistussa artikkelissa vapaaehtoisten toiminnassaan kokemaa oppimista.

Nämä ja monta muuta toukokuun SivisNYT-verkkolehdessä. Voit lukea lehden täällä.