Syyskuun SivisNYT on julkaistu!

ti 1. syyskuuta 2020 13.43.00

SIVISNYT 9/2020

Teemana on järjestökoulutus uudessa normaalissa.

– Vaikka koulutuksen ja tilaisuuksien suunnittelijan pöydällä tuntuu tänä syksynä olevan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, on tärkeää, että järjestöissä uskalletaan toteuttaa koulutuksia. Järjestöjen toiminta tukee ihmisiä arjen haasteissa, auttaa elämän kriisitilanteissa, tuo elämään sisältöjä ja verkostoja sekä lisää ihmisten tietoja ja taitoja. Kauan pysähdyksissä ollut toiminta on vaikea käynnistää enää myöhemmin uudelleen, kirjoittaa Opintokeskus Siviksen viestintä- ja innovointipäällikkö Anne Ilvonen.

VERKKOKOULUTUS, WEBINAARI VAI LÄHIKOULUTUS?

Siviksen viestintäasiantuntija Mari Toivonen kertoo Siviksen YouTube-kanavan hyödyllisistä vinkeistä esimerkiksi etäkokouksien ja -koulutusten järjestämiseen.

ASIANTUNTIJA AVAA: ETÄKOKOUKSIIN JA -KOULUTUKSIIN APUA SIVIKSEN VIDEOISTA

Meripelastusseuran verkkovinkissä kerrotaan, miten järjestön koulutusten teoriaosuudet ja osa kursseista siirrettiin etäyhteyteen verkkoon. Sen sijaan alusten käyttöönottokoulutus toteutettiin lähiopetuksena poikkeusjärjestelyin.

VERKKOVINKKI: MERIPELASTUSSEURA UI VERKKOON SUTJAKKAASTI

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten suorat videolähetykset syntyivät keväällä nopealla aikataululla, kun koronarajoitukset estivät perinteiset ruokakurssit. Ruokaneuvolive-videoita on katsottu lähes 250 000 kertaa.

VERKKOVINKKI: LÄNSI-SUOMEN MAA- JA KOTITALOUSNAISET USKALSI JA ONNISTUI LIVE-LÄHETYKSISSÄ

Tulevaisuudessa verkkokoulutus voi lisääntyä entisestään. Sivis tarjoaa jäsenjärjestöilleen paitsi työkaluja verkkokoulutuksen toteuttamiseen, myös monipuolista tukea ja ohjausta.

VAUHTIA VERKKOKOULUTUKSEEN – SIVIS TUKEE JÄRJESTÖJÄ

Pandemian keskellä eläminen on tuonut arkeemme uuden normaalin käsitteen ja viruksen riskit on otettava huomioon joka tilanteissa.

KUUSI VINKKIÄ LÄHIKOULUTUKSEN TOTEUTTAMISEEN UUDESSA NORMAALISSA

Opintokeskus Siviksen asiantuntija Kristiina Hannukainen on tutkinut Siviksen jäsenjärjestöjen järjestämiä koulutuksia Sivisverkossa. Kolmiosaisessa juttusarjassa esitellään keskeisiä tuloksia. Sarjan ensimmäisessä osassa käsitellään vertaisopintoryhmiä.

VERTAISOPINTORYHMÄ SOPII ETENKIN PITKÄJÄNTEISEEN YHDESSÄ OPPIMISEEN

Opintotoiminnan Keskusliitto ylläpitää vertaisopintoryhmätoiminnan uranuurtajan Helli Suomisen nimeä kantavaa stipendirahastoa. Stipendi voidaan myöntää ”tunnustuksen luontoiseksi apurahaksi” Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestön vertaisopintoryhmälle, vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle.

HELLI SUOMISEN STIPENDIEN HAKU KÄYNNISSÄ

Opintokeskus Siviksessä aloitti asiantuntijana elokuussa Raisa Omaheimo. Hänen työtehtävänsä painottuvat uuteen nuorisoalan Osaamiskeskus Kentauriin, jossa Sivis vastaa toiminnasta yhdessä Suomen Partiolaisten, Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) ja Talous ja nuoret TATin kanssa.

SAAMMEKO ESITELLÄ: ASIANTUNTIJA RAISA OMAHEIMO