Syyskuun SivisNYT on ilmestynyt!

ke 4. syyskuuta 2019 11.20.00

SIVISNYT 9/2019

Teemana on verkko-oppiminen. Esittelemme esimerkiksi uutta sähköistä yhdistystoiminnan itseopiskelumateriaalia. Sivis julkaisee verkossa yhdistystoiminnan perusteiden itseopiskelumateriaalia, jonka voi suorittaa silloin kun itselle parhaiten sopii: mobiilisti bussimatkalla, kotisohvalla tabletin kanssa loikoillen tai työkoneella toimistolla.

Siviksen Tunnista osaamisesi! –podcast-sarja alkaa! Ensimmäisessä jaksossa keskustellaan järjestöissä hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen työvälineistä. Siviksen asiantuntija Lotta Pakanen kertoo esimerkiksi Sivisverkon käytännöllisistä ominaisuuksista. Kuuntele podcast täällä.

Siviksen projektipäällikkö Kaisa Välivehmas esittelee Kaikkien-koulutusmallia. Se on ensi vuonna kaikkien jäsenjärjestöjen vapaassa käytössä.

– Toivomme, että Kaikkien-malli skaalautuu jäsenten arkisiin tilanteisiin, ovat ne sitten vaikkapa pankkiasiointi, työnhaku tai liiketoiminnan kehittäminen, Kaisa sanoo.

Siviksen uusi verkko-oppimisympäristö ItsLearning korvaa Moodlen ja Optiman.

– ItsLearning on rakennettu oppimispolkufilosofian pohjalle. Tehtävät on mahdollista ajoittaa suunnitelmien kautta, eli ne aukeavat oppijalle tiettyyn aikaan. Kaikkea tietoa ei kaadeta kerralla, vaan sisältöjen julkaisua voi ajoittaa järjestelmällisesti, Siviksen verkkopedagogiikan asiantuntija Tiina Tanskanen-Kudjoi kertoo.

Lisäksi asiaa muun muassa partioharrastuksen hyödyllisyydestä, SosteTalk-tapahtumasta, Tiina Tanskanen-Kudjoista ja tulevaisuustaidoista.

Voit lukea syyskuun verkkolehden täällä.