Pohjoismainen sivistysjärjestöpalkinto luovutettiin tänään Leila Honkalalle

ke 29. marraskuuta 2017 14.49.00

Förbundet Nordisk Vuxenupplysning (FNV) jakaa vuosittain pohjoismaisen sivistysjärjestöpalkinnon henkilölle, joka on ansioitunut vapaassa sivistystyössä, aikuiskasvatuksessa tai kansalaisyhteiskunnan hyväksi tehdyssä työssä. Tänä vuonna palkinnon saa sonkajärveläinen Leila Honkala pitkäaikaisesta vapaaehtoistoiminnastaan maahanmuuttajien parissa. Palkinto jaettiin Joensuussa 29.11.

Honkala on toiminut kouluttajana yli 30 vuoden ajan Suomen Punaisen Ristin (SPR) ja Opintokeskus Siviksen järjestämissä koulutuksissa, Ylä-Savon alueen kansalaisopistojen koulutuksissa ja erilaisten hankkeiden ja yhdistysten kanssa toteutetuissa koulutuksissa. Hän on kehittänyt esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin kanssa pakolaisten ystävä- ja ensiapukoulutuksen, jonka kautta osallistujat ovat siirtyneet vapaaehtoisiksi Sonkajärven SPR:n osaston ensiapuryhmään ja ystävätoimintaan. Honkala on ollut myös mukana kouluttamassa vapaaehtoisia auttajia. Ennen eläkkeelle jäämistään Honkala ehti toimia 20 vuotta terveydenhuollon opettajana Pirkanmaalla.

Förbundet Nordisk Vuxenupplysning (FNV) on vuonna 1970 perustettu organisaatio, joka edistää toimintaa pohjoismaisen kansalaisyhteiskunnan ja kansansivistyksen hyväksi. FNV:n jäseninä on yhdeksän opinto- ja sivistysjärjestöä neljästä eri pohjoismaasta, joista Opintokeskus Sivis on yksi. FNV tekee yhteistyötä myös muiden aikuiskasvatusorganisaatioiden ja yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa.