Osallistu syksyn Erätauko-tapahtumiin!

ti 15. syyskuuta 2020 13.16.00

news picture

Syksyn koronatilanne vaatii erikoisjärjestelyjä Erätaukojen järjestämisen suhteen, mutta se tuo tullessaan myös mahdollisuuksia päivittää ja vahvistaa Erätauko-osaamista. Järjestämällä itse Poikkeusajan dialogin tai keskustelun Erätauko-viikon aikana voit hyödyntää osaamistasi ja kokeilla, miltä Erätauon suunnittelu ja ohjaaminen tuntuu. Keskustelun suunnitteluun ja sen toteuttamiseen saat halutessasi apua Erätauko-säätiöltä tai DialogiAkatemialta

 

Poikkeusajan dialogeja kerran kuussa

Jokaisella meillä on jo kokemuksia siitä, miten korona on vaikuttanut elämäämme, joten haastamme nyt kaikki Erätauko-dialogin ohjaajakoulutuksen käyneet mukaan järjestämään Poikkeusajan dialogeja aiheesta ”Elämä koronan aikana ja tulevaisuudessa”

Syksyn Poikkeusajan dialogit järjestetään 23.9., 22.10., 12.11. ja 3.12. ja niihin voi osallistua omien mahdollisuuksien mukaan joko kaikkiin tai vaikka vain yhteen. Keskustelut lisäävät sekä omaa että organisaatiosi ymmärrystä siitä, miten korona on vaikuttanut erilaisten ihmisten arkeen ja miltä tulevaisuus heistä näyttää. 

Poikkeusajan dialogit sopivat mainosti myös uusille Erätauko-ohjaajille. Mukaan voi lähteä mukaan matalalla kynnyksellä ja kokeilla järjestää ja ohjata oman keskustelun. Kutsu vaikka muutamia ystäviä tai naapurit kylään keskustelemaan aiheesta tai järjestä Erätauko työkavereille. Koronatilanteesta riippuen voit järjestää keskustelut joko kasvokkain tai etänä. 

Keskusteluja käydään saman päivän aikana eri puolilla Suomea monien eri tahojen järjestämänä. Poikkeusaikojen dialogien koordinoinnista, yhteenvedon koostamisesta ja sen välittämisestä valtion- ja kuntien hallintoon sekä julkaisemisesta kaikkien käyttöön vastaavat DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, oikeusministeriö, Sitra ja valtiovarainministeriö.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: Poikkeusajan dialogit

 

Erätauko-viikko joulukuun alussa

Viimevuotiseen tapaan Erätauko-viikkoa vietetään tänäkin vuonna itsenäisyyspäiväviikolla 1.–7.12.2020.

Tule mukaan järjestämään koko Suomen kattavia keskusteluita aiheesta ”Mitä on suomalaisuus?”. Keskusteluotsikkona voi olla myös "Mihin kuulun?", jolloin päästään helposti kiinni identiteettikokemuksiin. Halutessasi voit myös valita juuri omaa organisaatiotasi puhututtavan aiheen.

Keskustelun järjestäjäksi voi ilmoittautua jo nyt. Voit järjestää Erätauko-keskustelun vaikka työpaikalla, kotona, koulussa, tai järjestössä ja tuoda erilaiset ihmiset samaan piiriin. Keskustelun ohjaamisen tueksi Erätauko-säätiö tarjoaa valmiita Erätauko-keskustelun pohjia eri mittaisiin keskusteluihin sekä lisäperehdytystä halukkaille järjestäjille.

Tehdään yhdessä joulukuun ensimmäisestä viikosta kaikkien aikojen dialogiviikko – ja Suomesta maailman parhaiten keskusteleva kansa!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: Erätaukoviikko 2020  

 

Merkitse kalenteriin: Siviksen Erätauko-viikon keskustelut

Olet myös lämpimästi tervetullut osallistumaan Siviksen Erätauko-viikon verkkokeskusteluihin.
Sivis tarttuu myös haasteeseen ja järjestää Erätauko-viikon aikana kaksi dialogia, joiden aiheena on ”Kansalaisyhteiskunnan tulevaisuus Suomessa”.

Lisätietoa dialogeista ja ilmoittumisesta on saatavilla lokakuun lopussa, mutta merkitse alla olevat ajankohdat jo nyt kalenteriisi ja tule joulukuussa mukaan keskustelemaan ja kokeilemaan, miltä Erätauko-menetelmän hyödyntäminen verkossa tuntuu! 

Erätauko verkossa: Kansalaisyhteiskunnan tulevaisuus Suomessa
Tiistai 2.12. klo 16–17.30  
Perjantai 4.12. klo 13–14.30  

 

Syksyn Erätauko-dialogin ohjaajakoulutukset

Sivis järjestää syksyn aikana myös kaksi Erätauko-dialogin ohjaajakoulutusta verkossa. 

Erätauko-dialogin ohjaajakoulutus 13.10.–24.11.
Ilmoittaudu viimeistään 5.10. Sivisverkossa

Erätauko-dialogin ohjaajakoulutus 4.11.–16.12.
Ilmoittaudu viimeistään 26.10. Sivisverkossa

 

Erätauko-tapahtumiin ja koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki Erätauko-menetelmän käytöstä ja yhteiskunnallisen keskustelun ohjaamisesta kiinnostuneet! Tervetuloa!