Nyt voi hakea Helli Suomisen stipendejä

ti 24. huhtikuuta 2018 12.27.00

Opintokeskus Sivis ylläpitää Helli Suomisen nimeä kantavaa stipendirahastoa. Rahaston säännön mukaan stipendi voidaan myöntää tunnustuksen luontoiseksi apurahaksi Siviksen vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle (à 500 €) tai vertaisopintoryhmälle (à 1000 €). Stipendi on käytettävissä saajan harkinnan mukaan.

Helli Suomisen stipendin hakeminen vertaisopintoryhmälle kertoo jäsenyhteisön tai sen piiri- tai alueyhdistyksen arvostuksesta jäsentensä ryhmätoimintaan. Stipendihakemus suositellaan tehtävän yhdistyksen nimissä. Jos hakemus tehdään itse, hakijan tai hakijoiden tulee mainita hakemuksessaan suosittelija. Stipendihakemus täytetään sähköisellä lomakkeella 15.6.2018 mennessä. Tarvittaessa Sivis tarjoaa apua hakemusprosessissa.

Toivomme, että Siviksellä on tarvittaessa mahdollisuus tulla tutustumaan vertaisopintoryhmän toimintaan ja kertoa siitä käyttämissään viestimissä. Toiminnasta kertominen eri viestimissä ei ole ehto stipendin myöntämiselle.

Stipendirahasto kunnioittaa vertaisopintoryhmätoiminnan uranuurtajaa

Helli Suomisen stipendin tarkoituksena on tukea ja palkita ryhmien toimintaa sekä tehdä vertaisoppimisen toimintamuotoa tunnetuksi. Testamenttilahjoituksella perustetun stipendirahaston taustalla oleva Helli Suominen (1898-1974) työskenteli vertaisopintoryhmätoiminnan uranuurtajana erityisesti 1920- ja 1930-luvuilla. Tarmokas ja organisointitaitoinen nainen levitti vertaisoppimisen mallia matkoillansa ympäri maata, tuotti oppimateriaalia ja hoiti erinomaisesti suhdetoimintaa valtionhallintoon, josta vertaisopintoryhmätoimintaa rahoitettiin. Helli Suominen loi käytännössä suuntaviivat Valistusjärjestöjen Opintotoimikunnan toiminnalle. Nykyään kyseisen organisaation työtä jatkaa Opintotoiminnan Keskusliitto, joka ylläpitää Opintokeskus Sivistä.

Lisätiedot:

Koulutussihteeri Tiia Herlevi, tiia.herlevi@ok-sivis.fi, puh. 040 839 8777