Marraskuun SivisNYT on julkaistu!

ti 12. marraskuuta 2019 11.33.00

Teemana on aktiivinen kansalainen. Tarjoamme tietoa esimerkiksi uudesta TULOS-hankkeesta, joka tukee osaamisen johtamista järjestötyöpaikoilla.

TULOS-hankkeessa tuotetaan osaamiskartoitustyökalu järjestöjen ja pienten yritysten käyttöön. Työkalun tarkoituksena on tukea strategisten tavoitteiden toteutumista. Lue lisää: 

TULOS-HANKE

Siviksen asiantuntija Lea Lihavainen kertoo maahan muuttaneiden kotoutumiskoulutuksista.

– Opintokeskus Sivis tukee ja ohjaa maahan muuttaneiden kotoutumiskoulutuksia toteuttamiseen osallistuvia yhdistyksiä. Sivis myös osallistuu kuluihin ja tukee yhdistyksiä taloudellisesti, Lihavainen kertoo. Lue koko juttu:

ASIANTUNTIJA AVAA

Podcastissa puhutaan opintopisteytettyjen järjestökoulutusten hyödyistä. Monet 4H:n koulutukset ja oppimiskokemukset kartuttavat opintopisteitä. Juttelemassa ovat 4H:n koulutuspäällikkö Johanna Pölkki ja 4H-yrittäjä Venla Huldén. Lue lisää ja kuuntele podcast:

TUNNISTA OSAAMISESI! -PODCAST, JAKSO 3

Apulaisprofessori Arto O. Salonen puhuu ekososiaalisesta sivistyksestä.

– Talouskasvu ei riitä suureksi tarinaksi. Me tarvitsemme jotain suurempaa ihannetta, sivistyksellistä tarkastelua. Mikä antaa elämällemme tarkoitusta? Ja mikä poistaa riittämättömyyden ja irrallisuuden kokemusta? Mikä saa meidät kuulumaan ympäristöömme? Se, että olemme vastuussa jostain itseämme suuremmasta, ja kuulumme siihen, Salonen sanoo. Lue koko juttu:

EKOSOSIAALINEN SIVISTYS

Käytännönläheinen järjestökoulutus on oiva tapa oppia perustaitoja. Marttaliiton Kotoisa-hankkeessa parannetaan perustaitoja ja valmennetaan arjen taitoja vankiloissa. MLL:n Perhevapailta työelämään -koulutuksissa tuetaan äitien paluuta perhevapaalta takaisin töihin. Lue lisää:

JÄRJESTÖT PERUSTAITOJA KEHITTÄMÄSSÄ

Nämä ja paljon muuta marraskuun SivisNYTissä. Voit lukea koko marraskuun verkkolehden täällä.

SIVISNYT 11/2019