Lokakuun SivisNYTissä teemana tietosuoja ja digitaaliset työkalut järjestöissä

to 12. lokakuuta 2017 14.58.00

Juuri julkaistu SivisNYT pureutuu tietoturvan haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Asiantuntija avaa –palstalla Opintokeskus Siviksen mediasuunnittelija Jarmo Siira kirjoittaa napakasti arkipäivän tietosuojasta verkossa. On tärkeää miettiä tarkkaan, mitä tietoja jakaa internetissä, sillä vaikutukset saattavat ulottua myös muihin henkilöihin tai omaan organisaatioon.  

Tia Yliskylä kirjoittaa muuttuvasta tietosuoja-asetuksesta: EU:n yhtenäinen tietosuoja-asetus koskee henkilötietojen käsittelyä ja on siten tärkeä myös järjestöjen kannalta. Opintokeskus Siviksen tietosuojakoulutuksessa syyskuun lopulla oli puhujana asianajaja Laura Teirikko, jonka puheenvuorosta sai varmasti moni järjestö- ja yhdistystoimija vinkkejä ja uutta ajateltavaa. 

Saammeko esitellä -osiossa pääsemme tutustumaan Siviksen asiantuntijaan ja pitkän linjan Siviskonkariin Riitta Tervasmäkeen, joka on uransa aikana ehtinyt mukaan moneen muutokseen. Työskentelytavat ovat muuttuneet digitaalisten työvälineiden myötä, mutta työn ydinasiat ovat pysyneet samana: Riitan työhön liittyvät yhä keskeisesti yhteistyö jäsenjärjestöjen, verkostojen ja omien Siviskollegojen kanssa. 

Siviksessä on ehditty nauttia vuoden verran uudesta intrasta, jonka kautta tieto on tullut uudella tavalla näkyväksi työyhteisössä. Katso, millaisin kouluarvosanoin Siviksen työntekijät arvioivat uutta Sintraa.

 

Turvallisia lukuhetkiä!

SivisNYTin toimitus