Lokakuun SivisNYT on ilmestynyt!

ti 8. lokakuuta 2019 09.55.00

Teemana on vahva järjestöosaaminen. Esittelemme esimerkiksi Digipolku töihin –hankkeen, Keliakialiiton kokemuksia uudesta Siviksen ItsLearning-verkko-oppimisalustasta ja EHYT ry:n ideoita osaamismerkkien käyttämiseen.

Digipolku töihin -hankkeessa on kehitetty vertaisoppimiseen perustuva digitaalisten, tieto- ja viestintäteknisten perustaitojen koulutus- ja oppimismalli, joka on osoittautunut erittäin toimivaksi matalan kynnyksen digitaitojen oppimisen tavaksi, kirjoittaa Riitta Tervasmäki. Lue lisää täältä.

– Kannustan kokeilemaan ItsLearningia rohkeasti! Monipuolisuuden ansioista omia ideoita voi toteuttaa lähes rajattomasti perehtymisen jälkeen, Meri Norola Keliakialiitosta sanoo.

Lue lisää Keliakialiiton kokemuksista täältä.

Käytimme osaamismerkkejä uuden toiminnan esittelyyn, vinkkaa Mika Piipponen EHYT ry:stä. Kuuntele Mikan vinkit ja kokemukset osaamismerkeistä Siviksen Tunnista osaamisesi! –podcastin toisesta jaksosta: http://bit.ly/sivis_tunnista_osaamisesi_podcast_jakso2

Tulevina vuosina Siviksessä kehitetään voimakkaasti järjestöosaamista. 

– Eri tarpeet on tunnistettu osaamistarvekyselyllä, kuuntelemalla jäsenjärjestöjä ja tekemällä omia havaintoja järjestökenttään vaikuttavista tekijöistä, asiantuntija Annika Tahvanainen-Jaatinen kertoo.

Lue, mitä kaikkea on luvassa täältä.

ImproVal-hankkeessa selvitetään ja kerätään hyödyllisimpiä työkaluja EU-maista kaikkien käyttöön. Eri puolilta Eurooppaa on kerätty tähän mennessä 45 työkalua vapaaehtoistoiminnan validointiin 22 EU-kielellä. Lue lisää täältä.

Voit lukea koko lokakuun verkkolehden täällä.