Kentauri sai vauhtia Alkupotku-tapahtumasta

to 5. marraskuuta 2020 09.42.00

news picture

Loppukeväästä perustettu Osaamiskeskus Kentauri karautti vauhtiin Alkupotku-verkkotapahtumassa, jossa käsiteltiin Kentaurin kantavia teemoja. Loppuvuosi sujuu tiedonkeruun ja keskustelujen merkeissä.

Kentauri on yksi tuoreista nuorisoalan osaamiskeskuksista. Sen painopistealueena on nuorisoalalla toimivien järjestöjen tilannekuva ja vaikuttavuus. Toiminnasta vastaavat Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak), Opintokeskus Sivis, Suomen Partiolaiset sekä Talous ja nuoret TAT.

Kentaurin toimintaa on käynnistetty lukuisien yhteistyökumppanien kanssa pitkin syksyä. Nyt oli aika esittäytyä ja kuulla järjestökentän osaajien näkemyksiä Kentaurin teemoista.

Lokakuun lopussa järjestetyssä Alkupotku-verkkotapahtumassa esiteltiin Kentaurin tulevaa toimintaa. Puheenvuoroissa ja keskusteluisa nousivat esiin kansalaistoiminnan muuttuvat toimintaympäristöt, kansalaisjärjestöjen nuorisotyötä koskevan tiedontuotannon ja vaikuttavuusarvioinnin kehittäminen sekä nuorten osaamisen tunnistaminen ja tunnustamisen.

KENTAURIN LOPPUVUODEN LIIKKEITÄ

Nuorten osaamisen tunnustamisen kartoitus

Kentauri kartoittaa, millä eri tavoilla ja välineillä järjestöissä tunnistetaan ja tunnustetaan nuorten toiminnassa syntyvää osaamista ja millaisia esteitä tunnustamiselle on. Vastaa ja vaikuta nuorten harrastustoiminnassa saadun osaamisen näkyväksi tekemiseen!

Vastaa suomeksi: Kartoitus nuorten osaamisen tunnustamisesta ja tunnistamisesta järjestöissä
Vastaa ruotsiksi: Kartläggning av identifiering och erkännande av unga personers kompetenser

Kysely on avoinna marraskuun loppuun asti. Linkkejä saa vapaasti jakaa kaikille järjestötoiminnan ja -koulutuksen suunnittelijoille!

Lisätietoja: heidi.odell@kentauri.fi

Kysely järjestöjen vaikuttavuusarvioinnista

Kentauri selvittää syksyn aikana vaikuttavuusosaamista nuorisojärjestöissä. Millaista vaikuttavuuteen ja arviointiin liittyvää osaamista yhdistyksessäsi tai järjestössäsi on? Millaista osaamista ja tukea kaivataan? Vastauksia hyödynnetään keväällä 2021 toteutettavien koulutusten suunnittelussa. Voit vastata kyselyyn, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta arvioinnista ja vaikuttavuudesta.

Vastaa kyselyyn 30.11.2020 mennessä ja auta Osaamiskeskus Kentauria kehittämään nuorisoalan järjestökentälle koulutuksia ja palveluja!

Vastaa suomeksi: Vaikuttavuusosaaminen nuorisojärjestöissä
Vastaa ruotsiksi: Ungdomsorganisationers kompetens inom effektivitet

Lisätietoja: raisa.omaheimo@kentauri.fi

Turinatuokio-verkkotapahtuma 18.11.2020 klo 10.00–11.30

Tule mukaan keskustelemaan kyselyistä ja järjestökentän tiedontuotannosta. Mitä, miksi, kenelle, milloin ja millä tavoin? Onko kyselyitä ylipäänsä liikaa ja voisiko tietoa kerätä jotenkin muutoin?

Hyppää linjoille erittäin matalan kynnyksen yli Zoomissa: https://humak.zoom.us/j/66769444597

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Lisätietoja: niina.autiomaki@kentauri.fi sekä aino.tormulainen@kentauri.fi

Kentauri.fi-verkkosivut avataan lähiaikoina. Seuraa sillä välin Kentauria Twitterissä: @Kentauri_fi