Hyvää kansalaisjärjestöjen päivää!

ke 27. helmikuuta 2019 11.52.00

 

Tänään, World NGO -päivänä, rohkaisemme ihmisiä osallistumaan aktiivisemmin kansalaisjärjestöjen toimintaan sekä kiitämme järjestöväkeä ja vapaaehtoisia heidän upeasta panoksestaan yhteiskuntamme hyvinvoinnin puolesta. World NGO -päivänä myös pyrimme lisäämään kansalaisjärjestöjen, julkisen ja yksityisen sektorin vuoropuhelua ja yhteistyötä. 

Kansalaisjärjestöt ympäri maailmaa tekevät arvokasta työtä ihmisoikeuksien, kestävän kehityksen, terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Ne ovat alusta yhteisöllisyydelle, yhteistyölle ja kanava vaikuttamiselle. Järjestöjen toiminnassa motivoi muutoksen tekeminen, uskallus unelmoida, rohkeus ja ilo toimia.

- World NGO -päivä kannustaa huomaamaan kansalaisjärjestöjen toiminnan. Katso ympärillesi ja näe kansalaisjärjestöjen jälki. Selaa päivän lehti tai pyörähdä paikallasi 360 astetta ja luettele, mikä muistuttaa kansalaisjärjestöjen toiminnasta ja toiminnan tuloksista Suomessa ja maailmassa: neuvola, kirjasto, jalkapallokenttä, oikeus ilmaista mielipiteensä, korttelin perhekahvila, oikeus käydä koulua…, luettelee Siviksen toiminnanjohtaja Marita Salo.

Kansalaisjärjestötoimintaa pitävät liikkeessä sekä uskallus tavoitella suuria että tehdä arkisia tekoja, jotka parantavat ihmisten elämää joka päivä.

Merkityksellisyys, mahdollisuus vaikuttaa ja tuottaa yhteistä hyvää - nämä teemat toistuvat kärkisijoilla kysyttäessä, mikä saa osallistumaan vapaaehtoisena järjestöjen toimintaan. Mutta harvoin yksin. Toiminnan motivaatioihin liittyy myös uusien asioiden oppiminen, arvostuksen saaminen, mahdollisuus kehittyä ja saada koulutusta, sosiaaliset suhteet ja ilo yhdessä toimimisesta.

Miten sinä rohkaisisit ihmisiä mukaan järjestötoimintaan? Millaisia kokemuksia sinulla on järjestötoiminnasta ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan? Haluaisitko kiittää aktiivisia järjestötoimijoita ja hyviä yhteistyökumppaneita? Jaa kokemuksesi tänään tunnisteella #WorldNGODay !

Lisää tietoa: https://worldngoday.org