Huhtikuun SivisNYT on ilmestynyt!

ti 9. huhtikuuta 2019 09.40.00

Teemana on osaamismerkit. Järjestöissä ja vapaaehtoistoiminnassa hankitun osaamisen osoittamiseen tarvitaan konkreettisia välineitä. Digitaaliset osaamismerkit kuvaavat näitä taitoja.

Opintokeskus Siviksen asiantuntija Lotta Pakanen kertoo Asiantuntija avaa –puheenvuorossa osaamismerkkien tarkoituksesta.

– Sivis ohjaa ja tukee järjestöjä osaamismerkkityössä. Järjestämme jälleen syksyllä 2019 webinaarisarjan aiheesta. Webinaarisarjaan voi ilmoittautua jo nyt Sivisverkossa, Pakanen kertoo.

Digi-ideassa esitellään partiossa tekeillä olevaa osaamiskiekkoa. Se on digitaalinen sovellus, joka havainnollistaa järjestöjen tarjoamaa koulutusta rinnakkain tutkintoon johtavan koulutuksen kanssa.

Opintokeskus Siviksen asiantuntija Heidi Ristolainen kertoo Työelämätaidot näkyviin –projektista, jossa suunnitellaan ja toteutetaan työelämän osaamismerkkejä. Ideana on nykyistä paremmin tunnistaa ja tunnustaa järjestötoiminnassa hankittuja taitoja ja hyödyntää niitä työnhaussa.

Opintokeskus Siviksen asiantuntijat Lea Lihavainen ja Annika Tahvanainen-Jaatinen valottavat osaamismerkkien hyötyjä.

– Osaamismerkkien merkitys on siinä, että ne auttavat sanoittamaan osaamista. Niiden avulla osaaminen on kätevästi siirrettävissä paikasta toiseen, koska merkit ovat digitaalisessa muodossa, Tahvanainen-Jaatinen tiivistää.

Nämä ja paljon muuta huhtikuun SivisNYT-verkkolehdessä. Voit lukea lehden täällä.