Helli Suomisen stipendien haku vielä käynnissä 16.5. asti

ma 2. toukokuuta 2016 13.40.00

Helli Suomisen stipendirahaston säännön mukaan stipendi voidaan myöntää tunnustuksen luontoiseksi apurahaksi Siviksen vertaisopintoryhmälle tai sen ohjaajalle tai jäsenelle.

Helli Suomisen stipendin hakeminen vertaisopintoryhmälle kertoo jäsenyhteisön tai sen piiri- tai alueyhdistyksen arvostuksesta jäsentensä ryhmätoimintaan. Hakemus toimitetaan Opintotoiminnan Keskusliitolle sähköpostitse allekirjoitettuna PDF-muotoisena liitteenä osoitteella stipendi[at]ok-sivis.fi viimeistään 16.5.2016.

Toivomme, että Sivikselle annetaan tarvittaessa mahdollisuus tulla tutustumaan vertaisopintoryhmän toimintaan ja kertoa siitä käyttämissään viestimissä. Toiminnan kertominen eri viestimissä ei ole ehto stipendin myöntämiselle.

Stipendirahasto kunnioittaa vertaisopintoryhmätoiminnan uranuurtajaa

Helli Suomisen stipendin tarkoituksena on tukea ja palkita ryhmien toimintaa sekä tehdä vertaisoppimisen toimintamuotoa tunnetuksi. Testamenttilahjoituksella perustetun stipendirahaston taustalla oleva Helli Suominen (1898-1974) työskenteli vertaisopintoryhmätoiminnan uranuurtajana erityisesti 1920- ja 1930-luvuilla. Tarmokas ja organisointitaitoinen nainen levitti Vertaisoppimisen mallia matkoillana ympäri maata, tuotti oppimateriaalia ja hoiti erinomaisesti suhdetoimintaa valtionhallintoon, josta vertaisopintoryhmätoimintaa rahoitettiin. Helli Suominen loi käytännössä suuntaviivat Valistusjärjestöjen Opintotoimikunnan toiminnalle. Nykyään kyseisen organisaation työtä jatkaa Opintotoiminnan Keskusliitto, joka ylläpitää Opintokeskus Sivistä.