Helli Suomisen stipendien haku käynnissä

to 3. syyskuuta 2020 16.18.00

news picture

Helli Suomisen stipendien haku on jälleen käynnistynyt. Löytyisikö omasta järjestöstäsi stipendin arvoinen vertaisopintoryhmä, ryhmän ohjaaja tai ryhmän jäsen?

Opintotoiminnan Keskusliitto ylläpitää vertaisopintoryhmätoiminnan uranuurtajan Helli Suomisen nimeä kantavaa stipendirahastoa. Stipendi voidaan myöntää ”tunnustuksen luontoiseksi apurahaksi” Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestön vertaisopintoryhmälle, vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle.

Tänä vuonna vertaisopintoryhmälle haettavan stipendin arvo on 1000 euroa. Vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle haettava henkilökohtainen stipendi on 500 euron arvoinen. Stipendi on käytettävissä saajan vapaan harkinnan mukaan.

Stipendejä vertaisopintoryhmien tueksi

Stipendirahasto on perustettu Helli Suomisen (1898–1974) testamenttilahjoituksen myötä saaduilla varoilla vuonna 1978. Stipendien tarkoituksena on tukea ja palkita vertaisopintoryhmien toimintaa sekä tehdä vertaisoppimisen toimintamuotoa tunnetuksi.

Vuonna 2018 ryhmästipendin saivat Lohjan Karjalaseuran karjalan kielen kerho, Joensuun Seudun Hengitysyhdistyksen Seniorikerho ja Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Rovaniemen osaston Päiväkerho.

Yksilöstipendi myönnettiin Mikkelin Laulusiskot -kuoron ohjaajalle Irja Haloselle sekä Killin Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen Sählykerhon ohjaajalle Eija Toivoselle.

Stipendin hakeminen

Yhdistys voi hakea Helli Suomisen stipendiä vertaisopintoryhmälle tai ryhmässä toimivalle henkilölle (ryhmän ohjaajalle tai jäsenelle).

Lomakkeeseen täytettävät tiedot:

• Hakijan tiedot (yhdistyksen nimi, yhteystiedot sekä nimenkirjoittajan tiedot)
  • Vertaisopintoryhmän nimi ja yhteystiedot
  • Henkilön yhteystiedot (jos stipendiä haetaan henkilölle)
  • Kuvaus ryhmän ja/tai henkilön toiminnasta
  • Perustelut stipendihakemukselle

Hakemukset toimitetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella.

Täytä hakemus tässä linkissä.

Stipendiä voidaan hakea myös vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella, josta ilmenee vastaavat tiedot. Vapaamuotoinen hakemus toimitetaan Opintokeskus Sivikseen sähköpostin PDF-muotoisena liitteenä osoitteeseen stipendi@ok-sivis.fi tai postitse osoitteeseen Pitkänsillanranta 3 B, 5. krs, 00530 Helsinki.

Hakemusten tulee olla perillä viimeistään 5.10.2020.

Lisätietoja:

Koulutusassistentti Tiia Herlevi, tiia.herlevi@ok-sivis.fi, puh. 040 839 8777