Tuki järjestöjen aikuiskoulutukselle

Tuemme ja ohjaamme jäsenjärjestöjemme toteuttamaa aikuiskoulutusta. Siviksen taloudellinen tuki jäsenjärjestöjen koulutukselle tulee opetus- ja kulttuuriministeriön vapaan sivistystyön valtionosuudesta. Jäsenjärjestöjen koulutuksen ohjauksessa ja tuessa Sivis painottaa strategiastaan ja koulutustehtävästään nousevia tavoitteita.

• Opintojakso on esimerkiksi yhtä aihekokonaisuutta käsittelevä kurssi. Opintojaksolla on vastuullinen toteuttaja ja kouluttaja, ja sen opinnolliset tavoitteet on selkeästi määritelty.
  • Vertaisopintoryhmässä opiskellaan vertaisina, toinen toisiltaan oppien. Ryhmällä tulee olla nimetty ohjaaja, mutta tavoitteistaan ja työskentelytavoistaan ryhmän jäsenet sopivat yhdessä.
  • Ammatillinen lisäkoulutus on ammatillisen peruskoulutuksen jälkeistä jatko- ja täydennyskoulutusta. Sen tavoitteena on kohentaa ammatillista osaamista.

Jäsenjärjestöjen tulee käyttää opintojaksojen, vertaisopintoryhmien ja ammatillisen lisäkoulutuksen viestinnässä ja markkinoinnissa Opintokeskus Siviksen logoa. Logot löydät kuvapankistamme.

Koulutuksen ohjauksessa käytämme nyt Sivisverkkoa!

Opintojaksojen, vertaisopintoryhmien ja ammatillisen lisäkoulutuksen asiointi ja ohjaus tapahtuu vuoden 2017 alusta lähtien Sivisverkossa. Pääset kirjautumaan Sivisverkkoon tämän sivun ylälaidassa olevasta palkista. Ohjeet oman Sivisverkon käyttäjätunnuksen tekemiseen löydät täältä
Ensimmäisen kerran Sivisverkkoon kirjatuessasi tarvitset tunnistautumiseen omat pankkitunnuksesi. Käytä henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi, älä organisaation yhteisiä.

Tutustu Siviksen koulutuskalenteriin

Kalenterissa mainitaan opintokeskuksen kanssa yhteistyössä toteutettavien opintojaksojen perustiedot (nimi, aika, paikkakunta ja toteuttaja). Joillekin opintojaksoille voi ilmoittautua osallistujaksi koulutuskalenterin kautta. Tällaisen opintojakson nimi toimii linkkinä lisätietosivulle, jossa kerrotaan koulutuksesta hiukan tarkemmin. Lisätietosivun alaosasta pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen. Koulutuskalenterin löydät etusivumme alaosasta.