SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Syksyn koulutuksista jokaiselle jotakin

ke 13. syyskuuta 2017 10.22.00

Syksyn tullen on mukava aloittaa uusia projekteja: kudo villasukat, aloita tanssitunnit tai ilmoittaudu Opintokeskus Siviksen syksyn koulutuksiin!

Siviksen koulutukset on jaettu koulutusosaamisen, järjestöosaamisen ja sosiaalisen median osaamispolkuihin. Osaamispolut ovat opintopisteytettyjä koulutuskokonaisuuksia, joiden kautta järjestötoimijat pääsevät päivittämään monipuolisesti taitojaan. Vaikka sosiaalisen median osaamiselle onkin oma osaamispolkunsa, myös koulutus- ja järjestöosaamisen polkuihin sisältyy koulutuksia, jotka tähtäävät some-osaamisen parantamiseen.


Koulutusosaamisen osaamispolulta uusia työkaluja omaan työhön

Oletko usein pohtinut, miten voisit kehittää omaa koulutustasi? Arvoa arvioinnista -opintojaksolla pääset kiinni koulutuksen kehittämiseen sekä oppimisen ja osaamisen arvioinnin menetelmiin. Keskustelujen ja ryhmätöiden kautta osallistujat saavat valmiuksia valita erilaisiin koulutustilanteisiin parhaiten sopivat arviointimenetelmät.

Kouluttajana verkossa -kurssilla opitaan verkko-opetuksen ja -opiskelun periaatteita sekä harjoitellaan verkkotyökalujen käyttöä ja suunnitellaan kurssiympäristön rakentamista. Koulutuksen jälkeen osallistuja hahmottaa verkkokoulutuksen erityispiirteet ja osaa itse ohjata verkkokurssia.


Järjestötoiminnan keskeiset rakennuspalikat haltuun järjestöosaamisen osaamispolulla

Vauhtia vaikuttamiseen -koulutus tarjoaa uutta tietoa vaikuttamisen kanavista, tekniikoista, viestinnästä ja siitä, miten järjestö tai yhdistys organisoi vaikuttamista. Kurssi toteutetaan neljän Adobe Connect -webinaarin sarjana, joita voi seurata kotikoneelta joko suorana tai nauhoitteina. Alustuksista vastaavat eri asiantuntijat. Vaikuttamisen tekniikoista kertoo esimerkiksi Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius ja viestinnän vaikuttavuudesta Heidi Korva viestintäyritys Communiké:lta.


Sosiaalisen median osaamispolku apuna esimerkiksi some-noviiseille

Yhdistys sosiaalisessa mediassa -opintojakso perehdyttää sosiaalisen median mahdollisuuksiin ja sovelluksiin, joita voi hyödyntää yhdistystoiminnan tukena. Verkkotyöskentelyn ollessa kyseessä myös tietoturvakysymysten läpikäynti on paikallaan. Koulutus toteutetaan videoneuvotteluna usealla eri paikkakunnalla ja osallistujat voivat valita, millä paikkakunnalla haluavat osallistua.


Huomaa myös muut hyödylliset koulutuksemme

  • Digitaaliset osaamismerkit 2.–16.10. klo 13–14, Adobe Connect -webinaarisarja: Tee osaaminen näkyväksi ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen 18.9. mennessä Sivisverkossa.
  • Luottamusjohdon oppimispaja 2.11. klo 15–17.30, Helsinki: Lisätietoja ja ilmoittautuminen SOSTEn verkkosivuilla.

 

Sivisverkko-webinaarit 

  • Järjestön vuosisuunnitelman laatiminen ja tuntien jakaminen 21.9. klo 12-14, Turku, Adobe Connect: Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan 14.9. mennessä Sivisverkossa.
  • Tuntiehdotukset piireille ja yhdistyksille 2.10. klo 13-14, Helsinki, Adobe Connect: Ilmoittaudu koulutukseen 25.9. mennessä Sivisverkossa.

Teksti: Anni Pasuri