SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Some muuttuu maailman mukana

to 16. helmikuuta 2017 13.45.00

Kun puhutaan muutoksesta ja tulevaisuudesta, viestinnässä keskiöön nousee sosiaalinen media. Miltä somen tulevaisuus sitten näyttää järjestöjensilmin? Millaisia muutoksen tuulia puhaltaa sosiaalisessa mediassa ja miten ne koskettavat meitä kaikkia? Järjestösome-trendit 2017 koonneen Viestintä-Piritan mukaan some ja verkon erilaiset työkalut, sovellukset ja palvelut tulevat osaksi järjestön kaikkea toimintaa, niin sisäisesti kuin näkyväksi ulospäinkin.

Kehitys tietää työtä paitsi järjestöviestijöille, myös kaikille muille järjestötyössä ja -toiminnassa mukana oleville johdosta vapaaehtoisiin. Somessa viestimisestä tulee olennainen ja kiinteä osa meidän jokaisen työtä. Monella järjestöllä onkin jo värvättynä vapaaehtoisia somelähettiläitä ja ¾ järjestöjohtajista on aktiivisesti somessa mukana keskustelemassa.

Mitä muuta on luvassa? Tässä kymmenen nousussa olevaa trendiä, jotka kumpusivat Viestintä-Piritan järjestöille tekemän kyselyn tuloksista: 

1. Järjestön strategia ohjaa entistä enemmän some-toimintaa, joka vastaa suoraan järjestön tarpeisiin. 

2. Nykykanavien mahdollisuudet otetaan laajemmin käyttöön.

3. Vastaanottajalle räätälöityyn ja tätä palvelevaan laadukkaaseen sisältöön panostetaan, myös mainostaen.

4. Uusia some-viestinnän tapoja kokeillaan rohkeasti. Joustavuus ja jatkuva uusiutuminen ovat normi.

5. Toimintaa kehitetään mittaamalla saaduilla tuloksilla.

6. Somea suunnitellaan, tehdään ja kehitetään yhdessä.

7. Henkilöstöä ja luottamushenkilöitä koulutetaan someen viestimään omilla profiileilla myös suljetuissa ympäristöissä.

8. Roolit hälvenevät  ja somessa viestii yksi persoona.

9. Haastavistakin asioista uskalletaan puhua omilla nimillä myös työroolissa ja häiriköintiin valmistaudutaan ennalta.

10. Somessa mennään ihmisten luo: keskusteluja seurataan entistä enemmän ja niihin mennään mukaan –niin järjestön tilien kuin sen edustajien toimesta.

(Lähde: Järjestösome-kartoituksen tulokset 2016 & Järjestösome-trendit 2017, Viestintä-Piritta)

Seuraatko Sivistä somessa?

Facebookista meidät löytää tutulla nimellä Opintokeskus Sivis. Tästä Siviksen Facebook-sivulle!

Haluatko kurkistaa sivisläisten päiviin? Seuraa meitä Instagramissa!

Twiittailetko? Niin mekin! Löydymme Twitteristä nimellä @SivisNYT ja käytämme mm. tunnisteita #järjestökoulutus, #järjestöosaaminen, #järjestösome, #järjestöt, #SivisNYT ja #sivisverkko. Myös moni asiantuntijamme twittailee aktiivisesti, joten tule mukaan keskusteluun ja ota meihin rohkeasti yhteyttä. Tästä Siviksen Twitteriin! 

Jaa sisältöä helposti suoraan verkkosivuiltamme! Olethan huomannut, että Siviksen verkkosivuilta pystyt jakamaan yhdellä napin painalluksella helposti ja nopeasti mitä tahansa sisältöä? Klikkaa vain vasemmassa reunassa olevaa jakonappia valitsemasi kanavan kohdalta ja pääset tekemään päivityksen suoraan omassa profiilissasi. Linkit kaikkiin some-kanaviin löytyvät myös verkkosivumme alalaidasta.
 
Kulttuuria, kulttuuria! Tuokio-klubi on vuosittain uudistuva konserttikiertueen ja puhetilaisuuksien konsepti, jolla on sanoma. Sivis suunnittelee ja tuottaa konserttikiertueet yhteiskunnallisesti tärkeistä teemoista, joilla on erityinen merkitys sen jäsenjärjestöille. Kannattaa siis pysyä perillä myös Tuokio-klubin tulevista tapahtumista. Tästä Tuokio-klubin Facebook-sivulle!
 

Siviksen SivisNYT -kanavalta voit katsoa videoita mm. seminaareista, kulttuuritapahtumista ja keskusteluista hyvien tyyppien kanssa. Tutustu videotarjontaamme YouTubessa!

Teksti: Sanni Roinevirta
Kuvat: Siviksen Instagram-tili