SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Sivisverkko auttaa yhdistysviestijää

ma 16. tammikuuta 2017 10.57.00

news picture

Järjestöjen ja yhdistysten koulutukset ovat vetovoimaisia. Monet yhdistykset käyttävät tiedotuskanavia luovasti ja monipuolisesti pienelläkin budjetilla. Silti uusiakin kanavia tarvitaan, eikä markkinointia oikein voi tehdä liikaa.

– Uusi Sivisverkko-tietojärjestelmämme tarjoaa koulutusten markkinointiin lisäkanavan, kertoo asiantuntija Eeva Jeronen Opintokeskus Siviksestä.

Sivisverkko antaa mahdollisuuden hyödyntää tehokkaammin verkkoviestintää. Sivisverkkoon tallennetuista koulutussuunnitelmista muodostuu automaattisesti mukavan näköinen koulutuksen esittelysivu, ilmoittautumislomake ja myös kokonaisia koulutuskalenterinäkymiä.

– Näistä on apua erityisesti yhdistyksille ja järjestöille, jotka eivät ehkä muuten pystyisi panostamaan mittavasti verkkoviestintäänsä, täsmentää Jeronen.

 

Koulutussuunnitelmasta esittelysivuksi

Kun koulutuksen vastuuhenkilö laatii koulutuksestaan suunnitelman Sivisverkkoon, siitä rakentuu verkkosivu, johon koulutusta esittelevät olennaiset tiedot siirtyvät automaattisesti.

– Jokaiselle esittelysivulle muodostuu yksilöllinen verkko-osoite. Osoitetta voi jakaa helposti linkkinä vaikka sähköpostiviestissä tai sosiaalisen median päivityksessä, Eeva Jeronen kuvailee.

Koulutuksen vastuuhenkilö voi lisätä suunnitelmaan kaksi kuvaa, vaikkapa valokuvia. Kuvalla voi vahvistaa haluamaansa viestiä, luoda tunnelmia, havainnollistaa tai herättää kysymyksiä. Jos valitsemaansa kuvaa toistaa mainoksissa eri tiedotuskanavissa, vaikkapa paperiesitteessä, lehti-ilmoituksessa, sähköisissä kanavissa ja vielä oppimateriaalissakin, viesti jää paremmin ihmisten mieleen.

Esittelysivun karttalinkki osoittaa koulutuksen toteuttamispaikan. Se syntyy automaattisesti suunnitelmaan tallennetusta osoitteesta. Myös yhdistyksen oma logo näkyy esittelysivulla, jos sen on tallentanut Sivisverkkoon.

 

Sähköinen ilmoittautuminen, helpompi raportointi

Jos koulutuksen ilmoittautumiset kerää Sivisverkon ilmoittautumislomakkeella, vastuuhenkilö selviää opintokeskuksen taloudelliseen tukeen liittyvästä raportoinnista entistä pienemmällä vaivalla.

– Kun osallistuja syöttää itse yhteystietonsa ilmoittautumislomakkeelle, ne tallentuvat suoraan Sivisverkkoon, Eeva Jeronen sanoo.

Näin koulutuksen vastuuhenkilön ei tarvitse käsitellä arvokkaita henkilötietoja esimerkiksi sähköpostissaan. Myös tilastotietojen keräämisen paperilomakkeelle saa lopettaa. Henkilötietolomakkeen tukkimiehen kirjanpitoineen voi jättää historiaan, sillä sähköisesti ilmoittautuessaan osallistuja antaa samalla itsestään anonyymisti tilastotiedot, kuten iän ja koulutustaustan.

 

Uudet ideat hautumassa

Vaikka koulutuskalenteriominaisuus on vasta lähes valmis, kehittämistoiveitakin on jo listattu.

Tulevaisuudessa koulutuskalenterin tai yksittäisen koulutuksen ilmoittautumispainikkeen saa upotettua yhdistyksen verkkosivuille tai vaikka blogiin. Tiedossa on myös, että varsinkin isommilla järjestöillä on jo käytössään tietojärjestelmiä, joiden avulla luodaan tapahtuma- ja koulutuskalentereita verkkosivuille.

– Parhaillaan ollaan työstämässä sitä, miten koulutustiedot Sivisverkosta ja tapahtumatiedot jostakin toisesta jäsenjärjestön järjestelmästä saadaan lomitettua verkkosivuille samaan kalenterinäkymään, Eeva Jeronen lisää.

 

Teksti: Eeva Jeronen