SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Sivis tukena verkko-opetuksen järjestämisessä

ti 24. maaliskuuta 2020 13.05.00

Sivis tarjoaa järjestöille digitukea ja koulutusta sekä välineitä verkkokoulutusten toteuttamiseen. 

Koulutusta ja asiantuntija-apua 

Tiina Tanskanen-KudjoiLisäämme verkkokoulutukseen liittyvän koulutuksen tarjoamista jäsenjärjestöillemme. Lyhyenkin verkkotapahtuman onnistuminen lähtee hyvästä suunnittelusta, askelmerkkien käsikirjoittamisesta ja teknisten reunaehtojen tunnistamisesta. 

Jos koulutuksen voi lähikoulutuksen sijaan järjestää verkon välityksellä, Sivis tarjoaa jäsenjärjestöilleen mahdollisuutta hyödyntää Zoom-verkkokokouksen järjestämistyökalua tai Itslearning-verkko-oppimisympäristöä koulutuksen järjestämisessä.

Mutta miten webinaarista saadaan aidosti kiinnostava ja innostava, Siviksen verkkokoulutuksen asiantuntija Tiina Tanskanen-Kudjoi?  

– Luo visuaalisesti kiinnostava oppimateriaali, jossa on siistit kuvat sekä yhtenäinen brändi-ilme. Varmista, että äänesi on selkeä ja anna osallistujille mahdollisuus osallistua, mutta ei aktiviteettiähkyä. Tauotus noin tunnin välein on erityisen tärkeää verkkoympäristössä, muistuttaa Tanskanen-Kudjoi.  

Vinkkaa Sivikselle tarpeestasi 

Jos olet kiinnostunut ottamaan webinaari-työkalu Zoomin tai verkko-oppimisympäristö Itslearningin käyttöön, tai järjestölläsi on muuten tarpeita verkkokoulutuksen järjestämisen suhteen, ota yhteyttä Siviksen verkkokoulutusten kehittämisestä vastaavaan Antero Pohjataloon.

– Kerro meille pikaisesti tarpeestasi, jotta voimme suunnitella tulevia koulutuksia sopivien käyttäjämäärien tarpeita vastaaviksi, vinkkaa Pohjatalo. 

– Zoomin ja Itslearningin lisäksi järjestämme koulutusta webinaarien toteuttamisesta myös täysin alustasta riippumatta tarpeen ja kysynnän mukaan. Esimerkiksi lähiaikoina meiltä on tulossa vinkkejä vertaisopintoryhmille siitä, miten kokoontumiset onnistuvat verkossa. Myös Siviksen Youtube-kanavalta löytyy paljon hyödyllisiä koulutustallenteita Ja aina kannattaa seurata aktiivisesti viestintäämme uusista koulutuksista, kannustaa Siviksen koulutuspäällikkö Susanna Plathan.  

Jäsenjärjestöt voivat hyödyntää Sivis-tukea myös verkkokoulutuksissa. Myös verkossa toteutettavissa koulutuksissa tuki maksetaan aina kouluttajan opetustuntien mukaan.