SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Podcast: Opintopisteistä on saatu pelkästään hyvää palautetta, kertoo 4H

ti 12. marraskuuta 2019 08.00.00

4H-järjestö on ensimmäisten joukossa nostanut esiin vapaaehtoistyössä karttunutta osaamista opintopisteiden avulla. Monet 4H:n koulutukset ja oppimiskokemukset kartuttavat opintopisteitä. Niiden ansiosta osaamisen laajuutta ja taitotasoa on helppo vertailla muiden opintopisteytettyjen koulutusten kanssa.

Opintokeskus Siviksen Tunnista osaamisesi! –podcastin kolmannessa jaksossa keskustellaan opintopisteistä. Juttelemassa ovat Suomen 4H:sta 4H-liiton koulutuspäällikkö Johanna Pölkki ja 4H-yrittäjä Venla Huldén Salon 4H-yhdistyksestä.

– Olemme saaneet pelkästään positiivista palautetta, niin nuorilta kuin 4H-yhdistysten työntekijöiltä, Johanna Pölkki kertoo.

Venla Huldén on saanut opintopisteitä 4H-yrittäjäkurssista ja yrittäjänä toimimisesta. Venlan 4H-yritys Middlet beauty tarjoaa kauneusalan palveluja, kuten kampauksia, meikkejä ja geelikynsiä.

– Opintopisteiden lisäksi olen saanut paljon kokemusta. Parasta 4H-yrittäjyydessä on se, että saa itse määritellä, milloin tekee työtä. Ja tietenkin asiakkaat, Venla Huldén kertoo.

4H-järjestöllä on noin 50 000 jäsentä. Heistä suurin osa on kerhoikäisiä eli iältään 6–12-vuotiaita. Viime vuonna 4H:n opintopisteytettyihin koulutuksiin osallistui melkein 900 nuorta. Tänä vuonna määrä ylittyy reilusti, koska jo lokakuun alussa opintopisteytettyihin koulutuksiin on osallistunut yli 1000 nuorta.

– Opintopisteistä on nuorille paljon hyötyä. Ne voi saada osaksi tutkintoa, tai sitten ne voi lisätä esimerkiksi CV:hen, kun hakee kesätöitä, Johanna vinkkaa.

Opintopisteiden hyödyntäminen jatkuu 4H:ssa. 4H on esimerkiksi mukana Partion Osaamiskiekko-hankkeessa, joka helpottaa opintopisteytettyjen koulutusten hyväksymistä osaksi oppilaitosten tutkintoja.

Kuuntele lisää Tunnista osaamisesi! –podcastista. 4H-liiton koulutuspäällikkö Johanna Pölkki, 4H-yrittäjä Venla Huldén Salon 4H-yhdistyksestä ja toimittaja Tia Yliskylä No Niin Mediasta keskustelevat opintopisteistä. Kuuntele ja innostu:

http://bit.ly/sivis_tunnista_osaamisesi_podcast_jakso3