Pääkirjoitus: Järjestöissä opitaan ja osataan

Uskomaton määrä osaamista jää näkymättömien rajojen taakse piiloon. Vaikka osaaminen alkaa olla tutkintokoulutuksessa keskeistä - työelämästä puhumattakaan - ei järjestöissä ja vapaaehtoistoiminnassa kokemuksen ja koulutuksen jatkumona opittu ole tullut näkyväksi kuin satunnaisesti. Saavutettu osaaminen on voinut jäädä piiloon jopa osaajalta itseltään.

Asiantuntija avaa: Osaamismerkeillä järjestöosaaminen esille

Lotta Pakanen ja Minna Pesonen kertovat Siviksen osaamismerkkityöstä ja pohtivat osaamismerkkien hyötyjä sekä yksilöille että organisaatioille. 

Osaamismerkeillä järjestöosaaminen esiin -työpaja 16.11.

Ilmoittaudu 2.11. mennessä!

Järjestöjen yhteiset osaamismerkit

Sivis on ollut mukana kansainvälisessä ja valtakunnallisessa osaamismerkkien kehittämistyössä vuodesta 2012 lähtien. Kehittämistyön aikana on luotu ja myönnetty osaamismerkkejä koulutuksista ja seminaareista. Mukana on ollut alusta pitäen myös ajatus siitä, että osaamismerkkejä voitaisiin luoda ja myöntää vapaaehtoistoiminnan ja luottamustoiminnan tueksi.

Osaamismerkit houkuttelivat uusia oppijoita

Sotilaskotiliitto ja Martat ottivat osaamismerkit käyttöön toissa vuonna. Viesti sähköisestä osaamisen tunnustamisesta on otettu vastaan myönteisesti. Osaamismerkkien näkyvyys on tuonut hyvää tullessaan.