SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Siviksen äänellä: Muutoksen tekijät

On kannustavaa tulla tunnistetuksi muutoksen tekijöiden joukossa. Siviksessä muutoksen tekeminen on toimimista kehittämistyön alustana ja sytykkeenä.

Näin Erätauko toimii käytännössä: pienissä ja isoissa keskusteluissa, suunnittelussa ja ymmärryksen syventämisessä

Siviksen jäsenjärjestöt ovat käyttäneet Erätauko-menetelmää luovasti ja hyödyllisesti. Jaamme Eläkeliiton, Vanhempainliiton, SPR:n ja Uudenmaan pelastusliiton kokemuksia ja parhaimpia vinkkejä.

Asiantuntija avaa: Järjestö, edistä rakentavaa keskustelua Erätauko-menetelmällä

Suomalainen keskustelukulttuuri on rapautunut. Järjestöt ovat tärkeässä roolissa yhteiskunnallisen keskustelun edistämisessä. Sivis kouluttaa jäsenjärjestöjään Erätauko-menetelmän käyttöön, jotta rakentavan keskustelun menetelmät saadaan laajasti käyttöön.

Pienillä teoilla kohti parempaa maailmaa – 10 ajatusta järjestötoimijoiden tulevaisuuskeskusteluista

Tulevaisuuspäivää vietettiin 5.3.2021. Sen kunniaksi Opintokeskus Sivis järjesti Erätauko-keskusteluja tulevaisuuden teemoista. Mitkä asiat pohdituttivat keskusteluihin osallistuneita järjestö- ja yhdistystoimijoita?

Ennakoi tulevaisuutta ja tunnusta vapaaehtoisten osaamista uusien työkalujen avulla

Opintokeskus Sivis on julkaissut uusia tulevaisuustyökaluja järjestöjen ja yhdistysten käyttöön. Työkalujen avulla tulevaisuutta voi ennakoida niin yhdistyksen, vapaaehtoisten, lähimpien sidosryhmien kuin koko yhteiskunnankin näkökulmasta.