Jäsenjärjestöjemme joulukampanjat

Tällä palstalla nostamme esiin jäsenjärjestöjemme tulevia tapahtumia. Jos haluat kertoa järjestösi valtakunnallisista tapahtumista tai hankkeista, laita sähköpostia osoitteeseen toimisto@ok-sivis.fi

Siviksen joulukalenteri avautuu kohta

Joulukalenterissa kurkistetaan niin sivisläisten kuin Siviksen jäsenjärjestöjenkin arkeen ja pureudutaan järjestökoulutuksen ihmeelliseen maailmaan jouluinen pilke silmäkulmassa.

Pääkirjoitus: Oppimisen ja avoimuuden asialla

Opintotoiminnan Keskusliitto ja sen ylläpitämä Opintokeskus Sivis on kehittynyt näkyväksi järjestökoulutuksen osaajaksi ja oppimisen tukijaksi.

Asiantuntija avaa: Mikä on Suomi?

Opintotoiminnan Keskusliiton ja Siviksen historiikin kirjoittaminen pani luonnollisesti ajattelemaan vapaan sivistystyön pitkiä linjoja. Siinä taas joutuu automaattisesti kysymään, mikä sivistystyön merkitys on ollut, ja mikä se ehkä on, suomalaisessa yhteiskunnassa?

Järjestöt ja niiden tehtävä ei katoa minnekään - vapaata sivistystyötä tarvitaan

Tietokirjailija Eero Ojanen toteutti kaksivuotisen projektin kirjoittamalla 75-vuotiaan Opintokeskus Siviksen historiikin. Historiikissa käydään läpi Siviksen toiminnan eri vaiheita, painottuen opintokeskuksen varhaisempiin aikoihin; historiikki onkin kunnianosoitus aiemmin tehdylle työlle.