Pääkirjoitus: Järjestöt tavoittavat tehokkaasti perustaidoissa tukea tarvitsevia

Syksyn aikana näkyvästi esillä ollut laaja kansainvälinen aikuistutkimus PIAAC (Programme for the Internatioan Assessment of Adult Competencies) tuottaa vertailukelpoista tietoa aikuisväestön perustaidoista lukutaidon, numerotaitojen ja tietotekniikkaa soveltavien ongelmanratkaisutaitojen osalta. Suomi on kärkisijoilla perustaitojen hallinnassa, mutta myös heikosti perustaidot hallitsevia on paljon. Aihe on myös vuoden viimeisen SivisNYTin teemana. 

Asiantuntija avaa: Digitaitoja kaikille

Digitaalisten taitojen hallinta ja jatkuva päivittäminen ovat tätä päivää- ajankohtaisia taitoja työssä, opiskelussa ja arjessa.

Digitaalisia taitoja vertaisoppimisen keinoin

Sivis toteuttaa yhdessä Seinäjoen Koulutuskuntayhtymä Sedun kanssa ESR-rahoitteisen valtakunnallisen Digipolku töihin -hankkeen vuosina 2017–2019. Hanke painottuu opiskelussa ja työnhaussa vaadittavien digitaalisten taitojen opettamiseen.

Perustaidot paremmiksi

Taikoja II -koordinaatiohanke käynnistyi marraskuun alussa, ja jatkaa sujuvasti siitä, mihin Taikoja -hanke päättyi.

Digitalisoituvassa maailmassa kansalaisen perustaidot ovat välttämättömät

Joka kymmenennellä suomalaisella (11%) on haasteita aikuisiällä lukutaidossa, jota tarvitaan eri kanavista tulevan tietotulvan hyödyntämisessä, hallitsemisessa ja omaksumisessa. Päivittäinen elämänhallinta, kouluttautuminen ja työnteko edellyttävät myös muita perustaitoja, kuten numero- ja digitaitoja.