SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Asiantuntija avaa: Tee toiminnasta vaikuttavampaa uuden itseopiskelumateriaalin avulla!

ke 4. syyskuuta 2019 09.25.00

Aika, raha ja pitkät välimatkat ovat usein este pienten järjestöjen ja yhdistysten vapaaehtoisten ja työntekijöiden koulutukselle. Vaikuttavuus syntyy kuitenkin toimijoiden osaamisen tuloksena, joten osaamisen kehittämiseen ja ylläpitämiseen kannattaa panostaa.

Sivis tarjoaa ratkaisuksi verkosta löytyvää yhdistystoiminnan perusteiden itseopiskelumateriaalia, jonka voi suorittaa silloin kun itselle parhaiten sopii: mobiilisti bussimatkalla, kotisohvalla tabletin kanssa loikoillen tai työkoneella toimistolla.

Materiaali on jaettu viiteen osaan:

  • yhdistyshallinto
  • varainhankinta
  • taloushallinto
  • riskien hallinta
  • viestintä ja vuorovaikutus

 

Itseopiskelumateriaali perehdyttää yhdistystoiminnan perusteisiin, ja se on suunnattu pienten järjestöjen ja yhdistysten vapaaehtoisille ja työntekijöille. Jokaista aihetta käsitellään teorian, käytännön esimerkkien ja tehtävien kautta, ja yhden jakson suorittamiseen menee noin puolitoista tuntia.

Testaa materiaali toimivaksi

Kuulostaako hyvältä? Haluatko tehostaa toimintaa ja tehdä siitä vaikuttavampaa? Onko järjestössäsi tai yhdistyksessäsi enintään viisi työntekijää tai toimitteko kokonaan vapaaehtoisvoimin? Jos vastasit kyllä, tule testaamaan, että materiaali vastaa juuri teidän tarpeisiinne!

Itseopiskelumateriaali on kehitetty yhteistyössä viiden eurooppalaisen kumppanin kanssa. Nyt haluamme varmistaa, että se palvelee myös suomalaista järjestökenttää, ja käynnistämme marraskuun alussa kaksivaiheisen testauksen. Ensimmäinen vaihe ajoittuu marras-tammikuulle ja toinen vaihe maalis-toukokuulle, mutta aikataulu joustaa testaajien omien toiveiden mukaan.

Etsimme yhteensä 50 testaajaa, joista jokainen pääsee antamaan palautetta kyselyn ja pienryhmäkeskustelun kautta sekä saa itselleen digitaalisen osaamismerkin jokaisesta osasta. Materiaali julkaistaan syksyllä 2020, joten testaaminen on loistava mahdollisuus kehittää omaa osaamista ja saada siitä tunnustus ensimmäisten joukossa!

ILMOITTAUDU TESTAAJAKSI

Siviksen hankkeissa syntyy työkaluja järjestöarkeen

Itseopiskelumateriaalin takana on Erasmus+ rahoitteinen SCOPE – Skills Recognition, Capacity Building and Professional Education for the Third Sector -hanke, jossa ovat Suomen lisäksi mukana Irlanti, Iso-Britanniasta Skotlanti, Latvia ja Viro.

Hankkeen tavoitteena on materiaalin tuottamisen ohella sanoittaa ja tunnistaa järjestöissä ja yhdistyksissä syntyvää osaamista, mikä helpottaa sen tunnistamista ja hyödyntämistä työelämässä. Lue lisää hankkeesta Siviksen verkkosivuilta.

Kirsi Ahonen
Asiantuntija, Opintokeskus Sivis