SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Verkkokoulutusverkostossa opitaan ja kehitetään yhdessä

pe 26. maaliskuuta 2021 07.04.00

Sivis tukee jäsenjärjestöjen verkkokoulutusten kehittämistä ja toteuttamista työkaluilla ja välineillä, avoimilla koulutuksilla, tilauskoulutuksilla ja konsultaatiolla, ohjauksella ja neuvonnalla sekä verkkokoulutusverkoston avulla.  

Siviksen valtakunnalliset ja alueelliset verkostot ovat yksi tapa tukea jäsenjärjestöjen toiminnan kehittämistä. Verkkokoulutusverkosto on yksi monista Siviksen kehittämisverkostoista.  

Uusia ideoita ja vertaistukea  

Verkkokoulutusverkosto kokoaa yhteen Siviksen jäsenjärjestöjen asiantuntijoita, jotka toimivat erilaissa tehtävissä verkkokoulutusten parissa. Verkostoon osallistuvien tehtävät voivat vaihdella suunnittelusta toteutukseen ja kouluttamiseen, kehittämisestä arviointiin ja toiminnan koordinointiin.  

Verkostossa käsitellään monipuolisesti erilaisia verkkokoulutusta koskevia asioita osallistujien toiveiden mukaan. Verkosto toimii kohtaamispaikkana, jossa on tilaa ajatusten, kokemusten ja käytäntöjen jakamiseen.  

Toiminta pyörii yhteisvoimin 

Verkkokoulutusverkoston tapaamisia on vuosittain 3–4 kertaa. Toistaiseksi oppimistilaisuudet toteutuvat Zoomissa.

Kevätkaudella 2021 verkostossa kokeillaan myös Howspace-oppimisalustan käyttöä jatkuvasti avoinna olevana vuorovaikutuspaikkana. Howspacen käyttö alkaa seuraavan verkostotapaamisen yhteydessä ja Sivis lähettää siitä verkoston jäsenille tarkempaa tietoa. 

Verkoston toiminta perustuu keskinäiseen tiedon vaihtoon, ennalta sovittuihin puheenvuoroihin ja alustuksiin tapaamisissa sekä keskusteluun, ideointiin ja vinkkien jakamiseen niin tapaamisissa kuin verkkoalustalla. Sivis toivoo osallistujien aktiivisesti ehdottavan aiheita verkostotapaamisissa käsiteltäviksi. Verkostosta voi nousta aiheita myös Siviksen koulutuksiin. 

Osallistujat voivat olla verkostossa mukana joko väljästi toimintaa seuraten tai tiiviimmin. Toimintaan voi osallistua oman kiinnostuksen ja aikataulun mukaan. Sähköpostilistalla oleminen varmistaa sen, että saa ensimmäisten joukossa tiedon tulevista tapaamista ja pääsee ilmoittautumaan mukaan.  

Kevään aiheina verkko-oppimisympäristöt ja pelillisyys 

Verkostotoiminta käynnistyi syksyllä 2020. Ensimmäinen tapaaminen toteutui joulukuussa ja siinä käsiteltiin erilaisia verkko-oppimisympäristöjä järjestöesimerkkien avulla. 

Tulevat tapaamiset:

 • 30.3.2021 klo 9–10.30
  Jatketaan verkko-oppimisympäristöjen äärellä. Miten valita sopiva alusta ja mihin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota? Millainen ratkaisu soveltuu mihinkin koulutustarkoitukseen? Millaisia työtiloja eri ympäristöissä on ja miltä ne näyttävät koulutukseen osallistujille? Mikä toimii ja mihin ollaan tyytyväisiä? Tapaamisen yhteydessä käynnistetään verkostotoiminta myös Howspace-ympäristössä!
  Ilmoittaudu tilaisuuteen
   

 • 25.5.2021 klo 9–10.30
  Pelillisyys verkkokoulutuksissa.
  Ilmoittaudu tilaisuuteen
   
 • 16.9. ja 16.11.2021 klo 9–10.30
  Aiheet ovat vielä avoinna. Merkkaa kuitenkin päivät kalenteriin! 

 

Tervetuloa mukaan verkostoon! 

Liity sähköpostilistalle

Työskenteletkö verkkokoulutusten parissa Siviksen jäsenjärjestössä ja haluat liittyä mukaan verkoston sähköpostilistalle?  

Ilmoittaudu sähköpostilistalle