SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

19.01.2021 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Tänä vuonna näytämme osaamisemme

Yksi osaamisen näyttämisen virstanpylväs saavutetaan vapaassa sivistystyössä syksyllä. Lausuntokierroksella on parhaillaan esitys lakimuutoksesta, joka mahdollistaisi myös opintokeskuksille koulutusten ja opintosuoritusten viemisen kansalliseen opinto- ja tutkintorekisteriin Koskeen.

19.01.2021 Asiantuntija avaaTapahtumat

Asiantuntija avaa: Kokouskäytännöt-aineisto uusiutui – tule mukaan webinaariin

Opintokeskus Siviksen Kokouskäytännöt-materiaali on päivitetty ja uusittu. Esimerkiksi etäkokouksia varten on nyt paljon hyödyllistä aineistoa. Uudistunut Kokouskäytännöt-materiaali lanseerataan ensi viikolla webinaarissa maanantaina 25.1.2021 klo 10–11. Ilmoittaudu mukaan!

19.01.2021 Koulutukset

Muista hyödyntää Siviksen kevään koulutukset!

Opintokeskus Sivis tarjoaa jäsenjärjestöilleen taas monipuolisen koulutuskattauksen. Tänä keväänä kehitetään muun muassa verkkokoulutus- ja ohjaustaitoja sekä perehdytään osaamislähtöiseen koulutussuunnitteluun. 

19.01.2021 Elämää järjestöissä

Lihastautiliitto etsi ja löysi kokemustietoa somesta

Lihastautiliitto huomasi, että vertaistuki ja kokemustieto ovat merkittävässä asemassa tiedon jakamisessa. Järjestö kehittää nyt uusia tapoja etsiä ja löytää kokemustietoa. Vastaanottajasta vaikuttajaksi -hankkeessa testataan, miten esimerkiksi sosiaalisen median ryhmät toimivat.

19.01.2021 Hankekuulumisia

12 hyvää osaamismerkkikäytäntöä – Vinkit osaamismerkkien käyttöön uudesta julkaisusta

Kaipaatko ideoita digitaalisten osaamismerkkien käyttöön? 12 hyvää osaamismerkkikäytäntöä -julkaisu tarjoaa vinkkejä osaamismerkkien käyttöön erilaisille organisaatioille ja yhteisöille. 

19.01.2021 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: verkkopedagogi Aino Laurila

Poikkeusaika madalsi kynnystä verkossa toimimiseen. Nyt uskalletaan myös epäonnistua ja oppia, sanoo Siviksen verkkopedagogi Aino Laurila. Hän aloitti tehtävässä joulukuussa ja jatkaa siinä Tiina Tanskanen-Kudjoin perhevapaan ajan.

19.01.2021 Tapahtumat

Vuosi käynnistyy verkostotapaamisilla

Kevään verkostotilaisuuksissa tavataan muita pienjärjestötoimijoita, toiminnanjohtajia ja viestijöitä. Luvassa on ajankohtaisia alustuksia ja ajatusten vaihtoakollegoiden kanssa. Tule verkostoitumaan ja tapaamaan uusia ja vanhoja tuttuja! 

19.01.2021 Hankekuulumisia

Mitä osaamista nuorille syntyy vapaaehtoistoiminnassa?

Millaisia kaikille järjestöille yhteisiä osaamismerkkejä voitaisiin luoda nuorten ja vapaaehtoistoiminnan näkökulmasta? Tule mukaan keskustelemaan 28.1.2021 klo 9–11! 

19.01.2021 Koulutukset

Muista myös kevään Digiosaavat järjestöt -webinaarit!

Digiosaavat järjestöt -koulutuskokonaisuus tarjoaa työkaluja ja vinkkejä järjestötoiminnan digitaalisiin ratkaisuihin ja toimintatapoihin.