Kevään koulutukset: opi uutta ja innostu!
ma 14. joulukuuta 2020 18.08.00

Keväällä on jälleen tarjolla runsain mitoin koulutuksia järjestötoiminnan ja oman osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille. Kevätkaudella hiotaan muun muassa verkkokoulutus- ja ohjaustaitoja sekä sukelletaan järjestöjen tulevaisuuteen ja muutostarpeisiin. Tervetuloa Siviksen koulutuksiin!
Laadukas järjestökoulutus & kouluttajan työkalut
Itslearning-klinikat
Maalis-toukokuussa pidettävät Itslearning-klinikat on suunnattu Siviksen jäsenjärjestöjen toimijoille, jotka toimivat kouluttajina / rakentavat koulutuksia Itslearning-verkko-oppimisympäristössä.
Klinikoissa saat vinkkejä Itslearningin käyttöön, pedagogista näkökulmaa työtilojen rakentamiseen ja pääset kehittämään eteenpäin koulutuksiasi omien sekä muiden osallistujien kysymysten myötä.
Kouluttajana klinikoissa toimii Itslearningin pedagoginen konsultti Henrik Paajanen.
7.5. klo 9‒10.30 Itslearning-klinikka ‒ Tehtävät ja aktiviteetit
Ilmoittaudu viimeistään 5.5. Sivisverkossa
Osaamislähtöisen verkkokoulutuksen suunnittelu Itslearningissä
Haluatko oppia lisää Itslearningistä? Verkkokoulutuksessa perehdytään Itslearning-oppimisalustan hyödyntämiseen osaamislähtöisten verkkokoulutusten toteuttamisessa. Koulutuksessa käydään läpi verkkokoulutuksen suunnittelua ja työtilan rakentamista Itslearningin toiminnoilla ja työkaluilla. Koulutuksen jälkeen osaat suunnitella verkkokoulutuksia osaamislähtöisesti Itslearning-oppimisalustalle.
Koulutus on maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen kouluttajille ja koulutuksen rakentajille. Koulutus toteutetaan etäopetuksena Zoomissa.
Verkkokoulutus, 20.4.2021 klo 9‒11 ja 23.4.2021 klo 9‒11
Ilmoittaudu viimeistään 15.4.2021 Sivisverkossa
Yhdistyksen digityökalut
Kaipaatko tietoa järjestötyöhön sopivista digityökaluista? Yhdistyksen digityökalut -webinaareissa tutustutaan Teams- ja Zoom-alustoihin, joiden avulla on helppo järjestää etäkokouksia ja -koulutuksia.
Yhdistyksen digityökalut: TEAMS
Teams-koulutuksessa tutustutaan Microsoft Teams -sovellukseen ja erityisesti sen etäkokousmahdollisuuksiin. Koulutuksessa opit, miten ohjelman saa käyttöön ja mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää. Teamsin teknisten ominaisuuksien lisäksi koulutuksessa käydään läpi hyviä etäkokouskäytäntöjä ja tapoja elävöittää etätilaisuuksia.
Kouluttajana toimii Tahto Groupin tietotyöasiantuntija Sanni-Kaisa Miettinen.
Webinaari, 14.4.2021 klo 10‒11.30
Ilmoittaudu Sivisverkossa viimeistään 12.4.2021
Yhdistyksen digityökalut: ZOOM
Zoom-koulutuksessa tutustutaan käytännönläheisesti Zoom-sovellukseen, jota voi käyttää videokokousten ja webinaarien toteuttamiseen. Sovelluksesta on olemassa sekä ilmainen että maksullinen versio, joten käyttö onnistuu myös maksutta.
Webinaarissa kouluttajana toimii Siviksen asiantuntija Aino Laurila.
Webinaari, 28.4.2021 klo 10‒11.30
Ilmoittaudu Sivisverkossa viimeistään 26.4.2021
Yhdistyksen digityökalut: GOOGLEN TYÖKALUT
Käytännönläheisessä koulutuksessa perehdytään maksuttomaan Google Driveen ja Googlen tiedostojen käyttöön sekä opitaan jakamaan tiedostoja muille käyttäjille.
Koulutuksessa käydään läpi tiedostojen tallentaminen, jakaminen ja yhteiskirjoittaminen Googlen maksuttomissa työkaluissa sekä perehdytään videopuhelun soittamiseen Googlen Meet-sovelluksella.
Webinaarin kouluttajana toimii Marjukka Kähönen Noon Kollektiivista.
Webinaari, 18.5.2021 klo 10‒11.30
Ilmoittaudu Sivisverkossa viimeistään 14.5.2021
Erätauko-dialogin ohjaajakoulutus
Tule tutustumaan Erätauko-dialogimenetelmän taustoihin sekä oppimaan, miten rakentavia keskusteluja suunnitellaan ja ohjataan! Koulutuksessa tutustut myös Erätauko-työkaluihin ja saat käytännön vinkkejä niiden soveltamiseen keskustelujen ohjaamisessa työssäsi ja omassa järjestössäsi. Koulutuksessa perehdytään sekä lähi- että etädialogin ohjaamiseen. Lisäksi opit, miten keskustelujen vaikuttavuutta arvioidaan.
Koulutukseen sisältyy kolme koulutusosiota ja kolme oppimistehtävää. Kouluttajina toimivat Siviksen asiantuntijat Heidi Ristolainen ja Annika Tahvanainen-Jaatinen.
Koulutus on tarkoitettu kaikille Erätauko-menetelmän käytöstä ja yhteiskunnallisen keskustelun ohjaamisesta kiinnostuneille.
Verkkokoulutus, 27.4.‒25.5.2021
Ilmoittaudu viimeistään 20.4.2021 Sivisverkossa
Yhdistyksen digiloikka -vertaisohjaajakoulutus
Digiosaaminen on uusi kansalaistaito! Siviksen digivertaisryhmän ohjaajakoulutuksessa tutustutaan käytännönläheisesti Googlen maksuttomiin työkaluihin ja yhdistyksen digitaaliseen viestintään. Koulutuksen jälkeen osaat opastaa digitaalisia taitoja muille ja viedä oman yhdistyksesi digiasioita eteenpäin.
Koulutuksessa hyödynnetään perustaitojen vahvistamiseen kehitettyä Kaikkien-mallia. Kaikkien-malli on vaikuttava ja oppijalähtöinen koulutusmalli. Se soveltuu monenlaisten arjen haasteiden ratkaisemiseen vertaisten ja kouluttajan tuella. Koulutuksessa käydään läpi Kaikkien-mallin periaatteet. Lisäksi osallistujat oppivat hyödyntämään mallia ja suunnittelemaan siihen perustuvia koulutuksia. Kaikkien-malli pohjautuu Englannissa kehitettyyn Citizens Curriculum -malliin.
Digitaalisten työkalujen osuudesta vastaa kokenut yhdistyksien viestintäkouluttaja Marjukka Kähönen NoonKollektiivista. Kaikkien-malliin ja vertaisryhmän ohjaukseen perehdyttävät Siviksen asiantuntijat Virpi Markkanen ja Anna Grant.
Koulutus koostuu kahdesta etäopetuspäivästä Zoomissa. Koulutus on osa Opintokeskus Siviksen Digitaidot kohdilleen -hanketta ja on osallistujalle maksuton.
Verkkokoulutus, 12.5.‒25.5.2021
Ilmoittaudu viimeistään 7.5.2021 Sivisverkossa
Järjestökoulutuksen digitalisaatio: kohtaamista ja vuorovaikutusta verkkoalustoilla
Miten voimme huomioida muuttuvan maailman ja hyödyntää teknologian mahdollisuudet järjestöjen koulutustyössä? Miten muotoilemme verkkokoulutusta vuorovaikutteiseksi? Voimmeko nähdä digialustat ja verkkoympäristöt etäisen teknologian sijaan vuorovaikutuksen väylänä ja uutena kohtaamisen paikkana?
Verkkokoulutus on tullut osaksi järjestökoulutuksen työkalupakkia, mutta onko kyse vain kasvottomista osallistujien nimikirjaimista ja siitä, että kyhjötetään yksin ruudunvalossa. Siviksen kesäkuun verkkoseminaarissa pohditaan, miten vuorovaikutusta muodostuu myös verkkoalustoilla ja miten voimme kohdata toisen ihmisen digiympäristössä.
Seminaarin ohjelmassa mm.
- Maija-Riitta Ollila: Miten kokonainen ihminen mahtuu kameran mustaan silmään?
- Akseli Huhtanen: Vuorovaikutuksen merkitykset ja mahdollisuudet verkossa
Ohjelma täydentyy lähiaikoina. Tilaisuus on maksuton.
Verkkoseminaari, 10.6.2021 klo 9‒12.30
Ilmoittaudu Sivisverkossa viimeistään 8.6.2021
Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Digitaaliset osaamismerkit
Kiinnostavatko digitaaliset osaamismerkit? Haluaisitko oppia, miten merkkejä voidaan luoda ja myöntää sekä miten niitä voidaan jakaa eri palveluissa? Tule mukaan ilmaiselle verkkokurssille, jonka aikana rakennat organisaatiollesi osaamismerkkistrategian ja luot organisaatiollesi osaamismerkin/-merkkejä.
Verkkokurssi, 10.‒24.5.2021
Ilmoittaudu viimeistään 3.5.2021 Sivisverkossa
Siviksen koulutukset on suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen toimijoille. Koulutukset ovat maksuttomia.
Artikkeli päivitetty 13.4.2021