Kevään koulutukset: opi uutta ja innostu!

ma 14. joulukuuta 2020 18.08.00Keväällä on jälleen tarjolla runsain mitoin koulutuksia järjestötoiminnan ja oman osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille. Kevätkaudella hiotaan muun muassa verkkokoulutus- ja ohjaustaitoja sekä sukelletaan järjestöjen tulevaisuuteen ja muutostarpeisiin. Tervetuloa Siviksen koulutuksiin!  
 

Laadukas järjestökoulutus & kouluttajan työkalut 

 

Verkkokoulutusmallit-klinikka
 

Tervetuloa verkkokoulutusmallien klinikalle! Klinikka on tarkoitettu järjestöjen toimijoille, jotka ovat ottaneet tai ottamassa käyttöön Siviksen verkkokoulutusmalleja. Verkkoklinikalla käydään läpi osallistujien Itslearningiin ja verkkokoulutusmalleihin liittyviä kysymyksiä ja esiin tulleita pulmatilanteita.

Opintokeskus Sivis on julkaissut uudet yhdistystoiminnan verkkokoulutusmallit vuoden alussa. Koulutusmallit voi ottaa käyttöön Siviksen verkko-oppimisalusta Itslearningistä, jossa kurssialueet on mahdollista kopioida järjestön omaan käyttöön. Koulutusmalleista on keväällä 2021 tarjolla Yhdistyskehittäjä ja Vapaaehtoisjohtaja. Lisäksi syksyllä 2021 julkaistaan Yhdistysviestijä-verkkokoulutusmalli. 

Lue lisää koulutusmalleista Siviksen verkkosivuilta. 

Verkkokoulutus, 10.3.2021 klo 9‒11 

Ilmoittaudu viimeistään 8.3.2021 Sivisverkossa

 

Näin toteutat laadukkaan ja osallistavan webinaarin 

Haluatko toteuttaa entistä parempia webinaareja? Webinaareista ja verkkotapaamisista on mahdollista tehdä yhteisöllisiä ja osallistavia erilaisten kuvaa, tekstiä ja ääntä hyödyntävien menetelmien avulla. 

Koulutuksessa saat käytännön vinkkejä ja ideoita osallistujalähtöisistä ja osallistujia aktivoivista menetelmistä webinaarin eri vaiheissa. Menetelmät liittyvät sitouttamiseen, orientointiin ja aktiivisuuden kasvattamiseen mm. esitysten, keskustelun, erilaisten tehtävien ja ryhmätöiden avulla.  

Maksuton koulutus on suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen kouluttajille ja koulutusvastaaville. 

Webinaari, 16.3.2021 klo 9–11 

Ilmoittaudu viimeistään 11.3.2021 Sivisverkossa 

 

Erätauko-dialogin ohjaajakoulutus 

Tule tutustumaan Erätauko-dialogimenetelmän taustoihin sekä oppimaan, miten rakentavia keskusteluja suunnitellaan ja ohjataan! Koulutuksessa tutustut myös Erätauko-työkaluihin ja saat käytännön vinkkejä niiden soveltamiseen keskustelujen ohjaamisessa työssäsi ja omassa järjestössäsi. Koulutuksessa perehdytään sekä lähi- että etädialogin ohjaamiseen. Lisäksi opit, miten keskustelujen vaikuttavuutta arvioidaan.  

Koulutukseen sisältyy kolme koulutusosiota ja kolme oppimistehtävää. Kouluttajina toimivat Siviksen asiantuntijat Heidi Ristolainen ja Annika Tahvanainen-Jaatinen.

Koulutus on tarkoitettu kaikille Erätauko-menetelmän käytöstä ja yhteiskunnallisen keskustelun ohjaamisesta kiinnostuneille. 

Verkkokoulutus, 8.4.‒6.5.2021 

Ilmoittaudu viimeistään 1.4.2021 Sivisverkossa 

Verkkokoulutus, 27.4.‒25.5.2021 

Ilmoittaudu viimeistään 20.4.2021 Sivisverkossa 

 

Osaamislähtöisen verkkokoulutuksen suunnittelu Itslearningissä 

Haluatko oppia lisää Itslearningistä? Verkkokoulutuksessa perehdytään Itslearning-oppimisalustan hyödyntämiseen osaamislähtöisten verkkokoulutusten toteuttamisessa. Koulutuksessa käydään läpi verkkokoulutuksen suunnittelua ja työtilan rakentamista Itslearningin toiminnoilla ja työkaluilla. Koulutuksen jälkeen osaat suunnitella verkkokoulutuksia osaamislähtöisesti Itslearning-oppimisalustalle. 

Koulutus on maksuton ja suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen kouluttajille ja koulutuksen rakentajille. Koulutus toteutetaan etäopetuksena Zoomissa. 

Verkkokoulutus, 20.4.2021 klo 9‒11 ja 23.4.2021 klo 9‒11 

Ilmoittaudu viimeistään 15.4.2021 Sivisverkossa 

 

Osaamistarpeet esiin ‒ matka osaamislähtöiseen koulutussuunnitteluun 

Suunnittele koulutus osaamislähtöisesti! Opi osaamistarpeiden sanottaminen tarinoiden avulla! 

Verkkokoulutuksessa tutustutaan osaamislähtöisen koulutussuunnittelun perusteisiin ja lähtökohtiin. Lähestymistapana on järjestötoimijoiden osaamistarpeiden sanoittaminen tarinankerronnan avulla.  

Koulutuksessa harjoitellaan osaamistavoitteiden määrittelyä sekä niiden pohjalta koulutussisältöjen ja opintojen kuormittavuuden mitoitusta. Lisäksi tutustutaan osaamistavoitejohtoisesti suunniteltaviin koulutuksen ja arvioinnin menetelmiin sekä laaditaan koulutussuunnitelma. 

Koulutus sopii erityisesti niiden järjestöjen koulutussuunnittelijoille tai kouluttajille, jotka ovat aloittaneet koulutuksen laadunkehittämistyön yhteistyössä Siviksen kanssa. Koulutus toteutetaan Itslearning-oppimisympäristössä. 

Verkkokoulutus, 10.5.‒4.6.2021 

Ilmoittaudu viimeistään 9.4.2021 Sivisverkossa 

 

Vahva järjestöosaaminen ja tulevaisuus 

 

Siviksen tulevaisuustuokio

Mitä osaamista vapaaehtoiset tarvitsevat tulevaisuudessa ja miten taitoja voisi tunnistaa ja tunnustaa? Miten yhdistys tai järjestö ennakoi tulevaisuuttaan? Miltä näyttää kansalaistoiminnan tulevaisuus?

Osallistu Siviksen tulevaisuustuokioon Tulevaisuuspäivänä 5.3.! Tilaisuus on kaksiosainen: klo 1314 pohdimme tulevaisuusajattelua järjestöissä sekä esittelemme Siviksen kehittämiä tulevaisuustyökaluja. Klo 14.1515.30 pohdimme yhteisessä Erätauko-dialogissa järjestötoiminnan tulevaisuutta. Voit ilmoittautua molempiin osiin tai vain jompaankumpaan. Kerrothan ilmoittautuessasi, mihin osiin osallistut.

Tilaisuus on tarkoitettu tulevaisuusajattelusta ja ennakoinnista kiinnostuneille yhdistys- ja järjestötoimijoille.

Webinaari, 5.3.2021 klo 13‒15.30 

Ilmoittaudu viimeistään 3.3.2021 Sivisverkossa 

 

Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 

 

Kohti Koskea 

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten järjestösi koulutukset voidaan siirtää Koski-palveluun!  

Koski-palvelu on Opintohallituksen ylläpitämä tietovaranto, joka sisältää valtakunnallisia opetuksen ja koulutuksen opintosuoritus- ja tutkintotietoja. 

Webinaarissa tutustutaan Koski-palveluun, sen toimintaan ja vaatimuksiin. Webinaari auttaa myös hahmottamaan, miten oma järjestö voi valmistautua Kosken käyttöön ja miten Sivisverkkoa voidaan hyödyntää tietojen siirrossa. 

Maksuton webinaari on kaikille avoin. 

Webinaari, 17.3.2021 klo 13‒15 

Ilmoittaudu viimeistään 10.3.2021 Sivisverkossa  

 

Startti osaamisperusteisuuteen ‒ Järjestötoiminnassa syntyvän osaamisen näkyväksi tekemistä 

Osaamisperusteisuuteen ja -tavoitteisiin liittyvässä webinaarissa suunnitellaan yhteisöllisesti osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen välineitä ja dokumentteja, kuten osaamistodistuksia ja digitaalisia osaamismerkkejä. Lisäksi käsitellään dokumenttien kytkeytymistä koulutuksen digitaalisiin ekosysteemeihin, kuten Koskeen, Opintopolkuun ja työnhakupalveluihin.  

Webinaarissa työskennellään työpajatyyppisesti verkkoalustalla keskustellen ja kokemuksia jakaen. Tapahtuma toimii jatkumona maaliskuun Startti osaamisperusteisuuteen -suunnittelutyöpajalle, mutta webinaarin osallistujilta ei edellytetä aiempiin Startti-tapahtumiin osallistumista. 

Webinaari, 4.5.2021 klo 9‒12 

Ilmoittaudu viimeistään 4.4.2021 Sivisverkossa 

 

Siviksen koulutukset on suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen toimijoille. Koulutukset ovat maksuttomia.  

Artikkeli päivitetty 25.2.2021