SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

20.10.2020 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Kestävä elämä järjestöissä

Kestävä elämä ei ole järjestöissä niinkään erillinen opiskeltava sisältö, vaan osa isoa tarkoitusta, hyvää elämää ja aktiivista kansalaisuutta, joiden vuoksi järjestöt ovat syntyneet.

20.10.2020 HankekuulumisiaTapahtumat

Kentaurin alkupotku – tervetuloa kick-off-tapahtumaan!

Osaamiskeskus Kentauri karauttaa toden teolla vauhtiin. Hyppää kyytiin verkkotapahtumassa 27.10.2020 klo 12‒16!

20.10.2020 Asiantuntija avaaHankekuulumisia

Asiantuntija avaa: Henkilöstön osaamiskartoitus julkaistaan vuoden lopulla

Opintokeskus Sivis on kehittänyt yhdessä Turun ammattikorkeakoulun kanssa pienille sote-alan järjestöille ja yrityksille soveltuvan henkilöstön osaamiskartoitustyökalun. Saat sen käyttöösi loppuvuoden aikana. 

20.10.2020

Livevideot lisäävät näkyvyyttä

Videovinkki: Tee reaaliaikainen livevideo kännykällä nettiin.

20.10.2020

Kestävän elämän artikkelikokoelma on julkaistu

Julkaisutilaisuudessa esillä olivat järjestöjen kestävän elämän kysymykset. Tilaisuudesta on myös tallenne. Lataa ja lue Kestävän elämän muutosvoimaa -teos.

01.10.2020 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Koulutus innostaa vapaaehtoista toimimaan ja vaikuttamaan

Innokkainkin vapaaehtoinen väsyy ja vetäytyy pois järjestön toiminnasta jossain vaiheessa. Mistä ja miten löydämme uusia vapaaehtoisia tilalle, kun aktiivien lähipiiristä on jo rekrytoitu kaikki innokkaat mukaan? 

01.10.2020 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Siviksen kestävän elämän ohjelma käynnistyy ensi vuonna

Opintokeskus Siviksen kestävän elämän ohjelman suunnittelu on käynnissä. Luonnos valmistuu syksyn aikana. Ohjelma saadaan käyttöön ensi vuonna.

01.10.2020

Siviksen uusi julkaisu: Kestävän elämän muutosvoimaa järjestöissä

Miten järjestöt voivat edistää kestävää elämää? Siihen saa vastauksia ja vinkkejä Opintokeskus Siviksen digitaalisesta julkaisusta Kestävän elämän muutosvoimaa järjestötoiminnasta. Se julkaistaan perjantaina 9.10.2020. Samana päivänä järjestetään myös julkaisu- ja keskustelutilaisuus verkossa. Ilmoittaudu mukaan!

01.10.2020

Puheenvuoroja ja keskustelua kestävästä elämästä – Tule mukaan verkkotapahtumaan perjantaina 9.10.

Keskustelemassa muun muassa johtava asiantuntija Vesa-Matti Lahti Sitrasta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri ja Siviksen hallituksen puheenjohtaja Milla Kalliomaa, suunnittelupäällikkö Erkka Laininen Okka-säätiöstä sekä Annika Stubbe Suomen Partiolaisten kestävän kehityksen ryhmästä.

01.10.2020 Elämää järjestöissä

Kestävyyttä arjen valintoihin – Lastensuojelun keskusliitto laati ympäristöeettiset periaatteet

Lastensuojelun keskusliitto on esimerkki järjestöstä, jossa kaikessa toimissa otetaan huomioon kestävä elämä. Liitto on laatinut toiminnalleen ympäristöeettiset periaatteet, jotka ohjaavat liiton työtä, tapahtumia ja vaikuttamistoimintaa. 

01.10.2020 Hankekuulumisia

Perustaitotesti havainnollistaa arjen luku-, numero- ja digitaitoja

Verkossa oleva Perustaitotesti mittaa opiskelussa ja työelämässä tarvittavia luku-, numero- ja ongelmanratkaisutaitoja viihdyttävällä tavalla. Perustaitotestin on suorittanut jo 26 000 suomalaista.

01.10.2020 Sivisverkko

Osaamistavoitteet kannattaa selkeyttää ja käyttää Siviksen asiantuntija-apua

Sivisverkko-tutkimuksen juttusarjan toinen osa keskittyy opintojaksoihin. Opintokeskus Siviksen asiantuntija Kristiina Hannukainen havaitsi tutkimuksessaan, että osa opintojaksoja järjestävistä järjestöistä tarvitsee tukea osaamistavoitteiden kuvaamiseen. Tulosten perusteella yhteisille ohjeille ja Siviksen asiantuntija-avulle on käyttöä.

01.10.2020

Videovinkki: Live-videot

Live-videot eli reaaliaikaiset videolähetykset ovat mainio tapa lisätä näkyvyyttä! Sosiaalisen median algoritmit suosivat live-videoita ja lisäävät automaattisesti niiden näkyvyyttä. Myös yleisö tykkää ja moninkertaistat videosi näkyvyyden!

01.10.2020 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: asiantuntija Heidi Odell

Heidin työajasta puolet kuluu Nuorisoalan osaamiskeskus Kentaurissa. Toinen puoli työajasta menee Siviksessä koulutuksen laadun kehittämisen parissa