SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Asiantuntija avaa: Sivis auttaa järjestöjä sujuvien koulutusten toteuttamisessa

ti 15. syyskuuta 2020 07.25.00

Opintokeskus Sivis haluaa kehittää erityisesti verkkokoulutuksia koskevaa tukea jäsenjärjestöille. Tuki on järjestölle maksutonta.

Mitä Siviksen apu käytännössä tarkoittaa, asiantuntija Sirpa Sulku?

– Tukea ja ohjausta saa verkkopedagogiikkaa ja verkkokoulutusten laatua koskeviin kysymyksiin sekä teknisiin asioihin, jotka liittyvät Zoom-verkkoneuvottelutyökalun ja Itslearning-oppimisympäristön käyttöön. Jäsenjärjestöillä on mahdollista ottaa ne käyttöön Siviksen kautta sellaisiin koulutuksiin, jotka järjestetään yhdessä Siviksen kanssa.

Syksyn aikana Sivikseltä voi hakea järjestökohtaista konsultaatiota omien verkkokoulutusten suunnitteluun ja kehittämiseen. Tarkoituksena on tarjota järjestön tarpeisiin räätälöityä konkreettista ohjausta ja valmennusta.

Lisäksi kehitämme ja valmistelemme parhaillaan uusia yhdistystoiminnan verkkokoulutusmalleja jäsenjärjestöjen käyttöön. Tulossa on koulutuskokonaisuuksia yhdistystoiminnan kehittämiseen, yhdistysviestintään ja vapaaehtoisten johtamiseen. Kehittämistyötä tehdään yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa.

Sivis käynnistää syyskauden aikana uuden verkoston Siviksen jäsenjärjestöissä verkkokoulutusten parissa toimiville asiantuntijoille ja johtajille. Tarkoituksena on vaihtaa kokemuksia verkkokoulutuksiin liittyen ja oppia uutta yhdessä.

Tulossa on myös uusia koulutuksia verkkokoulutuksiin liittyen. Esimerkiksi Verkkokoulutuksen pedagoginen suunnittelu 27.10.–3.11.2020 ja Etäohjauksen valmennus 27.11.2020 alkaen. Etäohjauksen valmennus opastaa hiljaisten aktivointiin ja suurten ryhmien ohjaamiseen verkossa.

Miten jäsenjärjestöt pääsevät mukaan?

– Järjestökohtaista konsultaatiota voi pian tiedustella lomakkeella. Sivisverkon pääkäyttäjät ja jäsenjärjestöjen toiminnanjohtajat saavat lähipäivinä sähköpostiin lomakkeen, jolla voi tiedustella konsultaatiota tai välittää yleisempiä terveisiä ja toiveita verkkokoulutusta koskeviin jäsenpalveluihin liittyen.

Uudet yhdistystoiminnan verkkokoulutukset valmistuvat testaukseen vaiheittain vuodenvaihteessa. Jos olet kiinnostunut aineistosta ennen sen varsinaista valmistumista esimerkiksi testauksen tiimoilta, lähetä viestiä: sirpa.sulku@ok-sivis.fi

Uuteen järjestöjen verkkokoulutusverkostoon voi tässä vaiheessa liittyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen sirpa.sulku@ok-sivis.fi. Toimintaa suunnitellaan verkostoon ilmoittautuneiden kesken loka-marraskuun aikana.

Lisätietoja

Siviksen verkkokoulutuspalvelut