SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Löytöretkiä johtamisen maailmaan

ti 12. toukokuuta 2020 07.35.00

Toimitko vapaaehtoisten johtajana, ohjaajana tai koordinaattorina? Oletko kiinnostunut löytämään uusia työkaluja ja kehittämään osaamistasi? 

Volunteering Management Expedition -verkkokurssit tarjoavat vapaaehtoistoiminnan johtamiseen työkaluja ja menetelmiä eri puolilta Eurooppaa. 

Kursseilla välineisiin tutustutaan webinaarissa, verkossa itse opiskellen ja työkaluja käytännössä testaten sekä niistä keskustellen. Kurssit ovat kansainvälisiä ja ne toteutetaan englanniksi.  

– Ensimmäinen löytöretki alkoi helmikuussa, ja ilmoittautuminen toiseen ryhmään eli touko-kesäkuun vaihteessa alkavalle Summer Expeditionille on parhaillaan käynnissä. Syksyllä käynnistyy lisäksi kaksi löytöretkeä, ensimmäinen syyskuussa ja toinen marraskuussa, kertoo hanketta luotsaava asiantuntija Sirpa Sulku Siviksestä. 

Kehitystyötä ja verkostoitumista 

Kursseilla tutustutaan Euroopan eri maista koottuihin vapaaehtoisten johtamisen työkaluihin ja menetelmiin. Samalla pääsee kehittämään omaa johtamisosaamista sekä verkostoitumaan muiden eurooppalaisten osallistujien kanssa. 

Hankkeessa ovat mukana Bulgaria, Italia, Latvia, Portugali, Puola, Romania, Suomi, Turkki ja Unkari. 

Jokainen löytöretki alkaa tunnin webinaarilla ja päättyy tunnin webklinikkaan. Välissä on pari viikkoa aikaa itseopiskelulle. Itseopiskelun laajuutta voi itse säädellä esimerkiksi muutamasta tunnista yhteen päivään.  

– Toivomme, että osallistujat sitoutuvat perehtymään kurssilla esiteltäviin työkaluihin, keskustelevat niistä muiden osallistujien kanssa ja antavat niistä palautetta. Osallistujat voivat myös vaikuttaa siihen, mitkä työkalut ja menetelmät valitaan jatkoon, ja käännetään suomeksi myöhemmin, Sirpa korostaa. 

Työkaluja viestinnän ja vuorovaikutuksen johtamiseen  

Maksuttomat kurssit on tarkoitettu kansalaisjärjestöissä, seurakunnissa ja muissa yhteisöissä toimiville vapaaehtoisten johtajille. Sisällöt soveltuvat sekä vapaaehtoisille että palkatuille työntekijöille.  

Syksyn uusilla löytöretkillä syvennytään viestintään, vuorovaikutukseen ja yhteistyötaitoihin vapaaehtoistoiminnassa. Ohjelmaan etsitään parhaillaan työkaluja ja menetelmiä vapaaehtoisten johtajien hyödyksi ja iloksi. 

– Jos järjestössäsi on käytössä viestintää ja yhteistyötä tukevia vapaaehtoisten johtamisen työkaluja ja menetelmiä, tai haluat oppia jostakin kuulemastasi menetelmästä lisää, niin kerro meille! 

Ilmoittaudu mukaan kesän ja syksyn verkkokursseille! 

Summer Expedition

 • Webinaari 29.5.20 klo 11.30–12.30  
 • Itseopiskelua 30.5.–8.6.20  
 • Verkkoklinikka 9.6.20 klo 11.30–12.30  

ILMOITTAUDU KURSSILLE

 

Autumn expedition

 • Webinaari 24.9.20 klo 11.30–12.30 
 • Itseopiskelua 25.9.–7.10.20
 • Verkkoklinikka 8.10.20 klo 11.30–12.30 

ILMOITTAUDU KURSSILLE

 

Winter expedition

 • Webinaari 26.11.20 klo 11.30–12.30 
 • Itseopiskelua 27.11.–9.12.20 
 • Verkkoklinikka 10.12.20 klo 11.30–12.30 

ILMOITTAUDU KURSSILLE

Kerro toiveita ja vinkkejä

 • Löytöretket ovat osa kansainvälistä VolExpo-hanketta, joka vahvistaa vapaaehtoisten johtajien taitoja menestyä tehtävässään. Hankkeen aikana kootaan verkkosivustona toteutettava menetelmäpankki vapaaehtoistoiminnan johtajille.  
 • Vapaaehtoisten johtamiskoulutukseen liittyviä toiveita ja vinkkejä voi lähettää vastauslomakkeella.
 • Kerro rohkeasti toiveesi ja jaa ideasi! Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla tai puhelimella: Sirpa Sulku, puh. 050 560 5133, sirpa.sulku@ok-sivis.fi. Vastausaikaa on perjantaihin 12.6.2020 asti