SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Asiantuntija avaa: Siviksen YouTube-kanava uudistui

ti 12. toukokuuta 2020 07.40.00

Opintokeskus Siviksen YouTube-kanavaa on uudistettu selkeyttämällä soittolistoja. Poikkeusaikana Siviksen YouTube-kanavan suosio on ollut suorastaan räjähtävää.

Miten Siviksen videoiden kasvanut suosio on näkynyt, Siviksen viestintäasiantuntija Sanni Olasvuori?

– Siviksen YouTube-kanava on kokenut poikkeusaikana räjähtävää suosiota. Kanavamme ehdottomasti suosituin video on hyvin ymmärrettävästi ollut Yhdistysten vuosikokoukset poikkeustilan aikana -webinaaritallenne, jota on katsottu lähes 2000 kertaa. Muita todella suosittuja sisältöjä ovat olleet esimerkiksi Näin toteutat hyvän webinaarin ja Zoom-verkkokoulutus.  

Miten Siviksen YouTube-kanavaa on uudistettu?

– Soittolistoja on selkeytetty niin, että käyttäjän on helpompi löytää haluamansa video teeman mukaan. Jos esimerkiksi etsii Sivisverkon käyttöön liittyvää videota, se löytyy Sivisverkko-soittolistalta. Jos on kiinnostunut digitaalisista osaamismerkeistä, kannattaa tutustua Digitaaliset osaamismerkit -webinaarisarjan soittolistaan. Myös esimerkiksi Siviksen 75-vuotisjuhlavuodelle löytyy oma soittolista, josta löytyy paitsi tunnelmia juhlavuodelta 2018, myös upea kahdeksanosainen Sivis75-videosarja, joka esittelee monipuolisesti Siviksen jäsenjärjestöjen toimintaa. 

Mitä hyötyä YouTube-kanavasta on Siviksen jäsenjärjestöille? 

– Poikkeustilan aikana kaikki ovat joutuneet järjestämään toimintaansa uudelleen ja verkkokoulutuksille on ollut suuri kysyntä. Pyrimme tarjoamaan koulutuspalveluita mahdollisimman joustavasti myös varsinaisten webinaariaikojen ulkopuolella, joten videoihin on helppo palata, niiden avulla kerrata opittua ja vinkata materiaalista myös työkavereille. Kanavalta löytyy runsaasti suosittuja webinaaritallenteita, Siviksen jäsenjärjestöjen poikkeusajan verkkovinkkejäTunnista osaamisesi -podcast -sarjan videot sekä muun muassa videomuotoiset Digi-ideat, joissa pureudutaan Siviksen jäsenjärjestöjen hienoihin digi-ideoihin.

Voivatko jäsenjärjestöt vaikuttaa Siviksen videosisältöihin?

– Siviksen viestintä ottaa mielellään vastaan palautetta YouTube-kanavan sisällöistä ja käyttökokemuksista. Yhteyttä voi ottaa viestintäasiantuntija Mari Toivoseen. Olisi myös hienoa kuulla, miten juuri sinun organisaatiossasi on hyödynnetty Siviksen materiaalia tai millaista materiaalia omille kohderyhmillenne olette poikkeusaikana tuottaneet. 

SIVIKSEN YOUTUBE-KANAVA