SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

28.05.2020 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Ennakointia vai reagointia - digiloikasta vauhtia kestävän elämän harppaukseen

Paluu koronan jälkeiseen arkeen on herättänyt kysymyksen, mihin haluamme palata. Vai olisiko aika siirtyä eteenpäin uuteen kulkematta lähtöruudun kautta? 

28.05.2020 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Miten järjestöt edistävät kestävää elämää? Vastaa Siviksen kyselyyn

Opintokeskus Sivis tekee lähivuosina ahkerasti työtä kestävän elämän edistämiseksi. Miten järjestöjen koulutustoiminta edistää kestävää elämää? Vastaa Siviksen kyselyyn 10.6.2020 mennessä ja auta meitä kehittämistyössä.

28.05.2020 KoulutuksetTapahtumat

Erätauko puhutti poikkeusajasta – Sivis kouluttaa keskustelun ohjaajia!

Video: Siviksen kevään Erätauko-keskusteluissa on juteltu järjestöjen poikkeustilasta. Kesäkuussa on webinaari etäkeskusteluista. Syyskuussa alkavat Erätauko-dialogin ohjaajien koulutukset Siviksen toimistopaikkakunnilla.

12.05.2020 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Vauhdilla verkkoon sosiaalista vuorovaikutusta unohtamatta

Nyt voi olla erityisen hyvä hetki miettiä suunnitellummin, milloin on aidosti tarpeen järjestää lähikoulutus, milloin taas etäkoulutus. 

12.05.2020 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Siviksen YouTube-kanava uudistui

Opintokeskus Siviksen YouTube-kanavaa on uudistettu selkeyttämällä soittolistoja. Poikkeusaikana Siviksen YouTube-kanavan suosio on ollut suorastaan räjähtävää.

12.05.2020 Koulutukset

Löytöretkiä johtamisen maailmaan

Toimitko vapaaehtoisten johtajana, ohjaajana tai koordinaattorina? Oletko kiinnostunut löytämään uusia työkaluja ja kehittämään osaamistasi?  Volunteering Management Expedition -verkkokurssit tarjoavat vapaaehtoistoiminnan johtamiseen työkaluja ja menetelmiä eri puolilta Eurooppaa. 

12.05.2020 Koulutukset

Mitä kannattaa osata? Tule kuulemaan perustaitoseminaariin

Kuinka kehittää aikuisten perustaitoja Suomessa ja Euroopassa? Tätä kysymystä pohditaan kaksipäiväisessä verkkoseminaarissa toukokuussa.

12.05.2020 KoulutuksetTapahtumat

Tiedosta ja ennakoi! Syksyllä opitaan tulevaisuustaitoja

Tulevaisuustaidot järjestöissä -koulutus antaa järjestötoimijalle näkökulmia ja välineitä oman organisaation tulevaisuuden ennakointiin ja rakentamiseen. Koulutus tarjoaa työkalua muutosvoimien ja megatrendien hahmottamiseen, ja niiden vaikutusta järjestökentällä opitaan tunnistamaan ja arvioimaan. 

12.05.2020 Elämää järjestöissä

Digiosaaminen, tunnetaidot ja johtaminen korostuvat järjestöjen tulevaisuustaidoissa

Mitä taitoja järjestö- ja vapaaehtoistoiminnassa tarvitaan tulevaisuudessa? Digitaitojen lisäksi korostuvat kohtaamiseen, vuorovaikutukseen ja toisten ymmärtämiseen liittyvät taidot.

12.05.2020

Syvempää yhteistyötä ja tarkempaa tulosten seurantaa – Sivis aloitti koulutustoiminnan itsearvioinnin

Samalla käynnistyi Siviksen oman arviointityökalun rakentaminen. Ensimmäinen arviointikierros toi esiin vahvuuksia ja kehittämiskohteita.

12.05.2020 Elämää järjestöissä

Verkkovinkki: Pääkaupunkiseudun Selkäyhdistysten verkkokurssien suosio yllätti

Niska kuntoon -verkkokurssi onnistui Zoomin välityksellä odotettua paremmin. Toinen yllätys oli suosio: verkkokursseja olikin järjestettävä yhden sijaan kaksi.

12.05.2020 Hankekuulumisia

Kaikkien-mallin verkkosivusto on nimensä mukaan kaikkien saavutettavissa

Kaikkien-mallin verkkosivusto tutustuttaa vaikuttavaan ja oppijalähtöiseen perustaitojen koulutusmalliin. Sen ideana on työikäisten arjen parantaminen. 

12.05.2020

Tieto kiertoon -malli lieventää nuorten ilmastohuolia

Nuoret ja aikuiset pääsevät lieventämään ilmastohuoliaan uudessa Tieto kiertoon -mallissa. Yhteiset keskustelut lisäävät myös vaikuttamisen keinoja ja tuovat esiin osaamista.

12.05.2020 Elämää järjestöissä

Uusi jäsen: Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry

Opintokeskus Sivis on saanut uusia jäsenjärjestöjä. Yksi niistä on Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry. Tervetuloa! добро пожаловать!