SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Siviksen äänellä: Järjestökoulutus on vaikuttavaa myös poikkeusoloissa

ti 7. huhtikuuta 2020 07.15.00

Maaliskuussa koronaepidemia pisti koulutusta toteuttavien järjestöjen suunnitelmat kokonaan uusiksi. Kaikki lähikoulutukseksi suunniteltu koulutus peruttiin nopealla aikataululla ja tilalle piti kehittää jotain muuta. 

Siviksen jäsenjärjestöt ovat ottaneet tämän vaativan haasteen hienosti vastaan, ja lyhyessä ajassa järjestöjen koulutuksia on siirretty verkkokoulutuksiksi tai webinaareiksi. Myös useissa vertaisopintoryhmässä on uskaltauduttu kokeilemaan verkon erilaisia mahdollisuuksia yhdistyksen jäsenten vertaistuen ja yhdessä oppimisen mahdollistamiseksi näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. 

Me Siviksessä pyrimme auttamaan ja tukemaan jäsenjärjestöjämme mahdollisimman monipuolisesti. Autamme esimerkiksi koulutusten sekä vertaisopintoryhmien toiminnan siirtämisessä verkkoon. Lisäksi asiantuntijamme ohjaavat ja neuvovat pulmatilanteissa. 

Sivis tukee yhdistystoimintaa ja vertaisopintoryhmiä järjestämällä kevään aikana lukuisia webinaareja, joista saa vinkkejä muun muassa verkkokoulutusten ja etätapaamisten järjestämiseen. Ajankohtaiset tiedot Siviksen lähiviikkojen webinaaritarjonnasta löydät verkkosivujemme uutisista. Olemme myös tehneet YouTube -kanavallemme koosteen jo pidettyjen webinaarien tallenteista. 

On ollut ilo huomata, että järjestöt pystyvät reagoimaan koulutustoiminnassaan nopeasti sekä joustavasti tämän hetken haasteisiin, ja halu oppia vaihtoehtoisia menetelmiä koulutusten toteuttamiseen on valtava.

Tämän osoittavat esimerkiksi Siviksen verkkokoulutuksen ja yhdistystoiminnan tueksi järjestämien webinaarien osallistujaluvut. Viimeisen kolmen viikon aikana Siviksen toteuttamiin koulutuksiin on osallistunut jo 1322 osallistujaa. On hienoa, että suomalainen järjestötoiminta osoittaa vahvuutensa myös yllättävissä ja poikkeavissa tilanteissa. 

Anne Ilvonen 
Viestintä- ja innovointipäällikkö 
Opintokeskus Sivis