SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Siviksen äänellä: Elämää poikkeusoloissa

ti 21. huhtikuuta 2020 14.10.00

Mitä olemme oppineet elämästämme poikkeusoloissa? Poikkeuksellisessa tilanteessa esiin nousevat asiat, joita pidämme erityisen tärkeänä ja välttämättömänä. Joutuessamme pitämään sosiaalista etäisyyttä tunnistamme erityisen selvästi, millaista tukea toisilta ihmisiltä tarvitsemme ja mistä saamme apua.  

Me Siviksessä haluamme kuulla, millaista on järjestöarki poikkeusoloissa. Rakentavan dialogin menetelmä Erätauko taipuu myös verkkoon. Dialogi tarjoaa paikan vertaistuelle ja yhdessä oppimiselle. Poikkeusajan dialogeissa kysymme, millaista on elämä järjestöissä poikkeusoloissa. Siviksessä meitä kiinnostaa myös kuulla, miten voimme olla tukena järjestöjen toiminnalle.  

Järjestöillä on rooli myös tiedontuottajina. Toiminta, koulutukset ja kohtaamiset ulottuvat omaan jäsenistöön ja sidosryhmiin. Järjestöissä kohdataan ja tunnetaan lapsiperheet, ikäihmiset, oman perussairauden tai vamman kanssa elävät, omakotiasujat, kulttuuriharrastajat, maahan muuttaneet ja tukeaan erilaisissa tilanteissa tarjoavat vapaaehtoiset. Kokemusten ja havaintojen jakaminen tuottaa myös arvokasta tietoa siitä, millaista arki erilaisissa elämäntilanteissa on poikkeusajan Suomessa.  

Sivis on kouluttanut kevään aikana viitisenkymmentä erätauko-ohjaajaa järjestöihin. Kannustamme kaikkia kokeilemaan dialogin ohjaamista nyt myös verkossa. Poikkeusajan dialogeja koordinoivat yhteistyössä Etätauko-säätiö, Dialogia-akatemia ja Valtiovarainministeriö.  

Tule Siviksen dialogeihin keskustelemaan, tulemaan kuulluksi ja kuulemaan järjestöjen elämästä poikkeusajan Suomessa.   

Marita Salo
Toiminnanjohtaja
Opintokeskus Sivis

Siviksen Erätauko-haaste