SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

21.04.2020 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Elämää poikkeusoloissa

Me Siviksessä haluamme kuulla, millaista on järjestöarki poikkeusoloissa. Rakentavan dialogin menetelmä Erätauko taipuu myös verkkoon.

21.04.2020 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Eurooppalaiset osaamisen tunnistamisen työkalut tarvitsevat käyttöä ja kehittämistä

ImproVal-hankkeessa on löydetty käyttökelpoisia työkaluja osaamisen tunnistamiseen, mutta tieto niiden käyttökokemuksesta jäi ohueksi. Työsarkaa riittää niin työkalujen kehittämisessä kuin tiedon välittämisessä.

21.04.2020 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: viestintäasiantuntija Mari Toivonen

Siviksen viestintäsuunnittelijan perhevapaan sijaisena aloitti Mari Toivonen maaliskuun lopussa. Työ Siviksessä alkoi poikkeuksellisessa tilanteessa, sillä koronavirustilanteen takia kaikki sivisläiset olivat etätöissä.  

21.04.2020 Hankekuulumisia

Oppimaan oppiminen on avain perustaitoihin

Millaista on tulevaisuuden työelämä? Millaiset perustaidot ovat tulevaisuudessa välttämättömiä ja millaista oppiminen on? Sitran asiantuntija Perttu Jämsén kertoo, mitä perustaitoja työelämässä tarvitaan ja miten osaamista voidaan kehittää yhteiskunnan muuttuessa.   

21.04.2020 Elämää järjestöissä

Lukutaito on kivijalka sekä hahmottamisen ja tulkintojen mahdollistaja

Tällä viikolla vietetään Lukuviikkoa! Lukutaito ei ole pelkkää mekaanista aisteilla suoritettavaa tekstin läpikäymistä, vaan lukutaitoon kuuluu myös esimerkiksi taito lukea karttaa, tekstin välimerkkien hahmottaminen ja kyky tehdä tulkintoja tekstistä.

21.04.2020 Sivisverkko

Verkkokoulutuksistakin maksetaan Sivis-tukea

Muista kirjata myös maksuttomat koulutukset Sivisverkkoon, jotta todellinen koulutustuntien määrä tulee talteen. Vaikka koulutuksesta ei tulisi järjestölle kuluja, maksuttomienkin koulutusten tuntimäärät vaikuttavat Siviksen rahoitukseen.

07.04.2020 Siviksen äänellä

Siviksen äänellä: Järjestökoulutus on vaikuttavaa myös poikkeusoloissa

Me Siviksessä pyrimme auttamaan ja tukemaan jäsenjärjestöjämme mahdollisimman monipuolisesti koulutusten sekä vertaisopintoryhmien toiminnan siirtämisessä verkkoon.

07.04.2020 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Näin saat etätyöstä hyviä tuloksia

Etätyössä työ ei muutu, vaikka puitteet muuttuvat. Keskusteluyhteyden säilyttäminen on tärkeää. Oman työn johtamisen merkitys kasvaa.

07.04.2020 Koulutukset

Miten toteutat hyvän webinaarin?

Miksi webinaarin suunnittelu on niin tärkeää? Verkossa työskenneltäessä huomio kiinnittyy helposti muualle – myös aikuisilla.

07.04.2020

Nyt on aika(a) tehdä kehittämistyötä

Kehittämistyölle on nyt suuri tarve, koska poikkeustila myllää järjestökenttää uusiksi. Kun jatkorahoitusta haetaan, kehitystyön painoarvo kasvaa.

07.04.2020 Elämää järjestöissä

Verkkovinkki: Satakieliset tuottaa keskusteluryhmiä, tanssia ja satuja verkkoon

Satakieliset eli Monikieliset erilaiset oppijat ry on onnistunut siirtämään monia keskusteluryhmiä verkkoon. Lisäksi poikkeustilanne ja verkkotyöskentely on synnyttänyt uusiakin ideoita: esimerkiksi digitaaliset satuhetket pikkulapsille ja tanssituokiot koko perheelle.

07.04.2020 Elämää järjestöissä

Verkkovinkki: MLL siirsi perhekahviloita verkkoon

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirissä ei kauan surkuteltu, kun koronauhka sulki viikoittaiset perhekahvilat. Keskusteluryhmät siirrettiin verkkoon etäperhekahviloiksi.

07.04.2020

Videovinkki: onnistu videopuhelussa

Mitä kannattaa ottaa huomioon videopuhelussa? Miten ääni kuuluu parhaiten? Mitä pannaan päälle?

07.04.2020

Uusi jäsen: Inkerikeskus ry

Tervetuloa Siviksen jäseneksi, Inkerikeskus ry! Inkerikeskus toimii siltana maahanmuuttajien ja viranomaisten välillä, auttaa maahanmuuttajia omaksumaan käytännön suomen kieltä ja ohjaa työnhakuun liittyvissä kysymyksissä.