SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutuksen valmistelu käynnistyy

ti 24. maaliskuuta 2020 12.30.00

Useat pienet ja keskisuuret valtakunnalliset järjestöt ovat jo pitkään kaipailleet Sivikseltä yhteistä vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutusta tai koulutusmalleja itse toteutettaviksi. Työ vapaaehtoistoiminnan koulutuksen kehittämiseksi on käynnistymässä tänä keväänä.  

Alkuvaiheessa Sivis kerää kokemuksia ja esimerkkejä eri järjestöjen omista johtamiskoulutuksista. Jos teillä on parhaillaan käynnissä tai hiljattain päättynyt omia valtakunnallisia vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutuksia, ja haluatte jakaa niissä kertyneitä havaintoja Siviksen hyödynnettäviksi, ottakaa yhteyttä asiantuntijaamme Sirpa Sulkuun. Olisi mukavaa kuulla niistä enemmän!  

Koulutuksen kehittämistä varten Sivis kutsuu vapaaehtoistoiminnan koulutuksista ja ohjauksesta vastaavia valtakunnallisten järjestöjen asiantuntijoita mukaan prosessiin. Voit hakea ja sitoutua mukaan kehittämisryhmään, osallistua väljemmin kehitysringissä tai kertoa toiveista ja ideoista lyhyen lomakkeen avulla.   

Kehittämisryhmään valitaan mukaan noin 8–10 erilaista valtakunnallista järjestöä. Toivomme kehittämisryhmän jäseniltä seuraavaa: osallistut säännöllisesti tapaamisiin (3–5 tapaamista vuoden 2020 aikana), aktiivisesti kehität koulutusta yhdessä muiden kanssa (esimerkiksi mahdollisesti sovittuja tehtäviä hoitamalla tai sisältöjä tuottamalla), testaat koulutusta ja aineistoja omassa järjestössäsi sekä kokoat palautetta järjestösi vapaaehtoisilta.   

Kehitysrinkiin ilmoittautumalla voit seurata koulutuksen kehittymistä sekä pääset mukaan kommentoimaan ja ideoimaan. Ilmoittaudu ryhmään tai kehitysrinkiin mukaan täyttämällä tämä lomake huhtikuun loppuun mennessä.  

Voit myös osallistua koulutuksen kehittämiseen kertomalla Sivikselle toiveita ja odotuksia vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutusta kohtaan. Osallistua voit tämän lomakkeen kautta huhtikuun loppuun mennessä.  

Vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutuksen arvioitu valmistumisaika on kevätkaudella 2021.   

Lisätietoja:
Sirpa Sulku, puh. 050 560 5133, sirpa.sulku@ok-sivis.fi