Sivis tukena verkko-opetuksen järjestämisessä

ti 24. maaliskuuta 2020 13.05.00

Valtioneuvosto on 16.3.20 linjannut suosituksista myös vapaan sivistystyön järjestäjille koronaviruspandemian aikana. Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestöjensä kanssa yhteistyössä toteuttama lähikoulutus on keskeytetty 13.4.20 asti. Lähikoulutus koskee myös vertaisopintoryhmien toimintaa. 

Tuemme ja kannustamme järjestöjä toteuttamaan koulutuksia verkossa. Jäsenjärjestöt voivat hyödyntää Sivis-tukea verkkokoulutuksissa. Myös verkossa toteutettavissa koulutuksissa tuki maksetaan aina kouluttajan opetustuntien mukaan. 

Koulutusta ja asiantuntija-apua 

Lisäämme verkkokoulutukseen liittyvän koulutuksen tarjoamista jäsenjärjestöillemme. Lyhyenkin verkkotapahtuman onnistuminen lähtee hyvästä suunnittelusta, askelmerkkien käsikirjoittamisesta ja teknisten reunaehtojen tunnistamisesta. 

Jos koulutuksen voi lähikoulutuksen sijaan järjestää verkon välityksellä, Sivis tarjoaa jäsenjärjestöilleen mahdollisuutta hyödyntää Zoom-verkkokokouksen järjestämistyökalua tai Itslearning-verkko-oppimisympäristöä koulutuksen järjestämisessä.

Siviksen verkkokoulutuksen asiantuntija Tiina Tanskanen-Kudjoi auttaa mielellään verkko-oppimiseen liittyen. Mutta miten vältetään puuduttava webinaari?  

– Luo visuaalisesti kiinnostava oppimateriaali, jossa on siistit kuvat sekä yhtenäinen brändi-ilme. Varmista, että äänesi on selkeä ja anna osallistujille mahdollisuus osallistua, mutta ei aktiviteettiähkyä. Tauotus noin tunnin välein on erityisen tärkeää verkkoympäristössä, muistuttaa Tiina Tanskanen-Kudjoi.  

Vinkkaa Sivikselle tarpeestasi 

Jos olet kiinnostunut ottamaan webinaari-työkalu Zoomin tai verkko-oppimisympäristö Itslearningin käyttöön, tai järjestölläsi on muuten tarpeita verkkokoulutuksen järjestämisen suhteen, ota yhteyttä Antero Pohjataloon. Kerro meille pikaisesti tarpeestasi, jotta voimme suunnitella tulevia koulutuksia sopivien käyttäjämäärien tarpeita vastaaviksi. 

– Zoomin ja Itslearningin lisäksi järjestämme lisää koulutusta tarpeen ja kysynnän mukaan myös webinaarien toteuttamisesta täysin alustasta riippumatta. Lähiaikoina meiltä on tulossa vinkkejä vertaisopintoryhmille, miten voisi kokoontua verkossa. Nyt kannattaakin seurata aktiivisesti viestintäämme uusista tarjolle tulevista koulutuksista, kannustaa Siviksen koulutuspäällikkö Susanna Plathan.