SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Asiantuntija avaa: Sivisverkko on maksuton ja hyödyllinen työkalu kaikille jäsenjärjestöille

ti 24. maaliskuuta 2020 12.50.00

Sivisverkko on digitaalinen palvelu, joka tuo järjestelmällisyyttä järjestön koulutustoimintaan. Sivisverkko auttaa esimerkiksi budjetoimaan vuosittaista koulutustoimintaa, tekemään opintopisteytettyjä koulutuksia ja ottamaan käyttöön opintorekisteriin tallentuvat todistukset.

Siviksen asiantuntija Jussi Keskitalo, miten Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestöt saavat Sivisverkon käyttöönsä?

– Sivisverkko on maksuton ja avoin kaikille Siviksen jäsenjärjestöille. Tarkemmat ohjeet käytön aloittamiseen löytyvät Sivisverkon kirjautumissivulta.

Miten Sivisverkko auttaa jäsenjärjestöjä koulutustoiminnan budjetoinnissa?

– Sivisverkko on ennen muuta strateginen työkalu. Sivisverkko auttaa budjetoimaan vuosittaista koulutustoimintaa, kun järjestöt hakevat syksyisin seuraavalle vuodelle käyttöönsä Sivis-tukeen oikeuttavia tunteja. Tätä tuntimäärää voi tarkentaa kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja alkusyksystä. Silloin tunteja voi hakea lisää tai palauttaa, jos näyttää siltä, että kaikkea ei tule käytettyä vuoden aikana.

Mitä muuta hyötyä Sivisverkosta on jäsenjärjestöille?

– Järjestöt voivat yhdessä Siviksen asiantuntijoiden kanssa laatia Sivisverkkoon opintopisteytettyjä koulutuksia, joista osallistuja saa virallisen Siviksen myöntämän todistuksen. Tämä laadukkaasta koulutuksesta kertova todistus tallentuu Sivisverkon opintorekisteriin. Sieltä koulutukseen osallistunut voi tallentaa, tulostaa ja hyödyntää todistusta opinnoissaan tai työelämässä. Tällä on järjestöjen vaikuttavuuden kannalta merkitystä, koska opintotodistusten avulla koulutuksissa syntyvää osaamista voidaan tunnistaa ja tunnustaa yhteiskunnassa. Näin järjestöjen tuottama osaaminen ja tärkeä työ tulevat näkyväksi.

Miten suosittu Sivisverkko on?

– Oikein suosittu! Vuonna 2019 Sivisverkon avulla järjestettiin Sivis-tukea saavia koulutuksia noin 78 000 tuntia, ja vertaisopintoryhmiä noin 41 000 tunnin edestä. Näiden päälle tulevat vielä tukea saamattomat koulutukset, joita jäsenemme voivat myös hallinnoida Sivisverkossa.

Lisätietoja
https://sivisverkko.ok-sivis.fi/#/kirjaudu