SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Asiantuntija avaa: Kansalaisen perustaidoille oma verkkosivu ja seminaari

ti 10. maaliskuuta 2020 07.05.00

Opintokeskus Sivis ja Kansanvalistusseura julkaisevat oman verkkosivun Kansalaisen perustaidoille. Maaliskuussa järjestetään Kansalaisen perustaidot -seminaari. Ilmoittaudu mukaan!

Mistä Kansalaisen perustaidot -hankkeessa on kysymys, Opintokeskus Siviksen asiantuntija Virpi Markkanen?

Kansalaisen perustaidot -hankkeessa kehitetään oppijakeskeinen Kaikkien-malli aikuisten perustaitojen opetukseen. Perustaidoiksi katsotaan luku-, numero- ja digitaidot. Kaikkien-malli myös vahvistaa aikuisten kykyä toimia aktiivisesti omassa elämässään, osana yhteiskuntaa ja työelämää. Kaikkien-malli antaa pohjan ja työkaluja aikuisten perustaitojen oppimiseen ja opettamiseen. Taustalla on englantilainen, tutkimukseen perustuva Citizens’ Curriculum -malli, jota on kehitetty suomalaiseen yhteiskuntaan soveltuvaksi.

Miten Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät mukaan?

Kaikkien-malli kootaan kevään 2020 aikana nettisivuille, jossa se on kaikkien kiinnostuneiden – myös Siviksen jäsenjärjestöjen – käytettävissä. Mallin nettisivu julkaistaan maalis-huhtikuun vaihteessa osoitteessa: kansalaisenperustaidot.fi. Siihen saakka sivustolla julkaistaan blogeja liittyen perustaitoihin. Keväällä 2020 käymme kertomassa mallista eri tilaisuuksissa. Siviksen Kansalaisen perustaidot 2020 -seminaari pidetään keskiviikkona 25.3.2020. Seminaariin voi ilmoittautua täällä.

Mitä hyötyä Kaikkien-mallista on Siviksen jäsenjärjestöille?

Siviksen jäsenjärjestöt voivat ottaa Kaikkien-mallin omaan käyttöön ja toteuttaa ryhmiä omien tarpeiden mukaan. Kaikkien-malli haastaa hieman perinteistä opetustapaa, ja Kaikkien-malli voi olla kiinnostava oppimiskokemus myös kouluttajalle itselleen.

Lisätiedot

http://bit.ly/kansalaisen-perustaidot