SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: järjestökoulutusten kehittäjä Sirpa Sulku

ke 5. helmikuuta 2020 07.00.00

Tammikuun alussa talossa aloittaneelle asiantuntijallemme Sirpa Sulkulle Sivis oli tuttu jo ennestään. Myös monelle sivisläiselle Sirpa on tuttu entisen työpaikkansa SOSTEn kautta. 

– Olen tehnyt Siviksen kanssa hyvää yhteistyötä. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet yhteisiä koulutuksia esimerkiksi luottamusjohdolle. SOSTEn omissa tilaisuuksissa on myös ollut Siviksen asiantuntijoita kouluttamassa. Täällä on paljon tuttuja nimiä ja kasvoja. Myös monet jäsenjärjestöt ovat tulleet tutuksi vuosien varrella, Sirpa kertoo. 

Monipuolista työtä järjestöissä  

Pitkän työrupeaman järjestöissä tehnyt Sirpa halusi enemmän näkemystä oppilaitospuolelta, joten Sivis tuntui sopivalta paikalta.

– Oppilaitosmaailma kiinnostaa todella paljon, ja halusin laajentaa näkökulmaa tekemällä työtä itselleni uusista lähtökohdista.

Hänen työnkuvaansa Siviksessä kuuluvat Volunteering Management Expedition (VolExpo) -hankkeen hankepäällikön tehtävät sekä järjestö- ja johtamiskoulutusten kehittäminen.

– Hanketyö ja muut työtehtävät tukevat hyvin toisiaan, koska ne ovat samaa aihepiiriä. On hienoa päästä kehittämään ja toteuttamaan johtamiskoulutuksia sekä kansainvälisesti että Suomessa.  

Järjestöissä työskentelystä Sirpalla on yhteensä parinkymmenen vuoden kokemus sosiaali- ja terveys- sekä lastensuojelujärjestöistä. Kiinnostus järjestöihin syttyi ensimmäisessä kasvatustieteen alan työpaikassa Mannerheimin Lastensuojeluliitossa.

– Työt järjestöissä tuntuivat omilta. Sain yhdistettyä inspiroivalla ja monipuolisella tavalla mielenkiinnon kohteeni eli kehittämisen ja koulutuksen. Työtehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja laaja-alaisia. Olen saanut jatkuvasti oppia uutta ja työskennellä erilaisissa rooleissa erilaisten sisältöjen kanssa. 

Uusia näkökulmia työhön 

Saadakseen uutta perspektiiviä työhön halusi Sirpa olla töissä myös jossain muualla kuin järjestöissä. Niinpä viimeisin työkokemus löytyy yksityiseltä sektorilta koulutusliiketoiminnan parista. 

Lähtökohdat koulutusten toteuttamiseen eri sektoreilla ovat erilaiset, mutta yhteistä on koulutusten oppimistavoitteet: jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen. Koulutuksilla pyritään lisäämään, vahvistamaan ja kehittämään ihmisten osaamista sektorista riippuen joko työelämässä tai vapaaehtoistyössä.  

Jatkuva oppiminen ja uudet näkökulmat kuuluvat myös Sirpan vapaa-aikaan opiskelujen merkeissä. 

– Se on avartavaa ja auttaa ymmärtämään yksityisen puolen näkökulmaa esimerkiksi tapahtumatuotantoon.

Muuten Sirpan vapaa-aikaan kuuluu perheen lisäksi koira, puutarhanhoito, mökkeily ja matkustus.  

Työn aloitus Siviksessä on sujunut hyvin. 

– On iloisen innostuneet tunnelmat. Työnkuva vaikuttaa selkeältä, tavoitteet ovat selvät.

– On kiinnostavaa päästä näkemään täältä käsin, millaista koulutustoimintaa järjestöt toteuttavat ja miten koulutuksia voidaan yhdessä kehittää edelleen. On kiva päästä kehittämään palveluja jäsenistölle!  

Teksti: Anni Piipponen, kuva: Sanni Olasvuori