SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Lähde mukaan löytöretkelle vapaaehtoisten ohjauksen saloihin

ke 5. helmikuuta 2020 06.55.00

news picture

VolExpo eli Volunteering management expedition pyrkii vahvistamaan vapaaehtoisten johtajien, ohjaajien ja koordinaattoreiden taitoja menestyä tehtävässään. Tässä Siviksen koordinoimassa kansainvälisessä hankkeessa kerätään heidän työnsä tueksi luotuja työkaluja ja menetelmiä, tutustutaan niihin verkossa opiskellen ja testataan niitä käytännön toiminnassa. 

– Työ jakautuu kahteen löytöretkeen eli verkkokoulutukseen, joista ensimmäinen käynnistyy helmikuussa ja keskittyy ihmisten ja prosessien johtamiseen. Syksyllä toisella löytöretkellä puolestaan perehdytään viestintään ja yhteistyöhön liittyviin kysymyksiin vapaaehtoisten johtamisessa, kertoo hanketta luotsaava Siviksen Sirpa Sulku.  

Molempiin löytöretkiin sisältyy kaksi samansisältöistä verkkokurssia, joista voi valita sopivan ajankohdan. Kevään kurssit järjestetään 27.2.–20.3.2020 ja 29.5.–19.6.2020.

Verkkokurssi sisältää tunnin webinaarin, itsenäistä opiskelua ja tunnin web-klinikan. Verkkokurssipidetään Siviksen Itslearning-alustalla ja webinaari Zoomissa. Ilmoittautuminen helmikuussa alkavalla kurssille on juuri avautunut.  

Verkko-opiskelun ohella muutama osallistuja pääsee myös lokakuussa Puolaan kolmen päivän koulutukseen oppimaan fasilitointitaitoja, vapaaehtoisten johtamismenetelmiä sekätestaamaan työkaluja ja jakamaan kokemuksia muiden yhdeksän maan osallistujien kanssa. 

Hankkeen aikana työkalut ja menetelmät kootaan käytännönläheiseksivapaaehtoisten ohjaajienvirtuaaliseksi työkalupakiksi. Työkalupakki ilmestyy myös suomeksi vuonna 2021. 

– Jos järjestössäsi on käytössä viestintää ja yhteistyötä tukevia vapaaehtoisten ohjaamisen työkaluja ja menetelmiä, vinkkaa meille hyvistä esimerkeistä, kannustaa asiantuntija Sirpa Sulku. 

Ilmoittaudu mukaan kesän verkkokurssille ja tutustu hankkeeseen tarkemmin Siviksen verkkosivuilla