SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Saammeko esitellä: Siviksen asiantuntija Kristiina Hannukainen

ti 12. marraskuuta 2019 08.15.00

Asiantuntija Kristiina Hannukainen sukeltaa Sivisverkkoon tutkimaan järjestöjen koulutusta.

Lokakuun alusta Sivikseen saatiin paljon kaivattua tutkimusapua, kun asiantuntija Kristiina Hannukainen aloitti tutkimusprojektinsa Siviksessä. Kristiinan tehtävänä on tutkia järjestöjen koulutuksia Sivisverkosta.

– Työt ovat alkaneet vauhdikkaasti. Aloin heti tehdä Sivisverkko-tutkimusta. Olen päässyt sukeltamaan siihen maailmaan todella hyvin ja saanut paljon tukea Sivisverkkoon tutustumisessa, Kristiina kertoo.

Parhaillaan käynnissä on aineistoon tutustuminen.

– Vie hetken, että pääsee analysointivaiheeseen. Aineisto on laaja.

Sivis ei ollut entuudestaan tuttu Kristiinalle, mutta hän on aiemmin ollut töissä Opetushallituksessa ja Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksessa.

– Kun aloin tutustua Sivikseen, huomasin, kuinka monipuolinen asiantuntija Sivis on. Heräsi mielenkiinto, mitä erilaisia asioita vapaan sivistystyön puolella voi tehdä, tutkia ja kehittää, hän kertaa työnhakuvaiheen ajatuksiaan.

Vastaanotto Siviksessä on ollut lämmin.

– On ollut ihana tulla, kaikki ovat olleet sydämellisiä. Täällä on tekemisen meininki, halutaan mennä eteenpäin. Plussaa on hieno merinäköala, Kristiina naurahtaa.

Mutkan kautta koulutusalalle

Alun perin Kristiina kouluttautui liiketalouden tradenomiksi.

– Huomasin kuitenkin, että haluan tehdä enemmän yhteiskunnan hyväksi kasvatuksen ja koulutuksen parissa.

Niinpä Kristiina haki ja pääsi opiskelemaan kasvatustiedettä. Maisteriopintojen aikana tuli palo tehdä väitöskirja, joten Kristiina jatkoi suoraan väitöskirjaan kasvatustieteen alasta. Myös opettajan pedagogiset opinnot tuli suoritettua samaan aikaan väitöskirjan teon kanssa.

– Opettaminen on todella kivaa, pidän siitä. Siinä pääsee toteuttamaan pedagogista puolta käytännössä ja näkee oppimisen ilon, Kristiina toteaa.

Kokemusta opettamisesta hänellä on sekä yliopistosta että ammattikorkeakoulusta.

– Juuri nyt lähempänä sydäntä on kuitenkin tutkia ja vaikuttaa. Jos opettaisin, ei olisi aikaa keskittyä niin hyvin tutkimukseen.

Askeleen lähempänä unelmaa

Tulevaisuuden haaveena Kristiinalla on olla asiantuntijana sellaisessa työssä, jossa pystyisi tekemään asioita yhteiskunnan hyväksi, nimenomaan kasvatuksen ja koulutuksen parissa – niiden kehittämiseksi ja eteenpäin viemiseksi.

– Pystyisin silloin hyödyntämään kaikkia omia vahvuuksiani.

Askelen lähemmäksi unelmaa Kristiina pääsee Siviksessä.

– Olen todella innoissani, että olen päätynyt tekemään Sivikselle sitä, mitä haluankin tehdä. Järjestöjen koulutukset on aiheena mielenkiintoinen ja on kivaa tehdä tutkimusta Sivisverkosta, kun sitä ei ole aiemmin tutkittu. Toivottavasti tutkimus herättää ajattelemaan opintokeskuksen roolia nonformaalissa koulutuksessa, järjestötoimintaa ja yhteiskunnallista vaikuttamista.

Teksti: Anni Piipponen
Kuvat: Carolina Rebhan