SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Kerro kokemuksistasi, osaamisen tunnistaja!

ti 12. marraskuuta 2019 07.45.00

Oletko käyttänyt jotakin työkalua vapaaehtoistoiminnassa hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen? Vastaa kyselyyn ja kerro, miten prosessi onnistui!

SivisNYT kertoi lokakuussa Siviksen yhteistyöstä eurooppalaisten kollegoiden kanssa. Tekeillä on selvitys vapaaehtoistoimijoiden osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen työkaluista: onko niistä ollut hyötyä? Tietoa hankitaan sähköisillä kyselyillä ja haastatteluilla.

Nyt kyselylomakkeet ovat avoinna. Kyselyitä on kaksi erilaista, organisaatioille ja vapaaehtoistoimijoille:

  1. Työskenteletkö organisaatiossa, jonka vapaaehtoistoimijat ovat käyttäneet jotakin osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen työkalua? Vastaa organisaatioille suunnattuun kyselyyn: https://ww3.unipark.de/uc/Organisations/Finnish/
  2. Oletko vapaaehtoistoimija ja käyttänyt jotakin osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen työkalua? Vastaa vapaaehtoisille suunnattuun kyselyyn: https://ww3.unipark.de/uc/Volunteers/Finnish/

 

Kysymyksiin voi vastata 25. marraskuuta asti. Vastaaminen vie noin 15 minuuttia.

Suomessa käytettyjä vapaaehtoisten osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen työkaluja ovat ainakin Setlementtiliiton NäytönPaikka, Suomen Partiolaisten ”Tiedätkö, mitä osaat” ja DesTeVa-hankkeen ostu-työkalu sekä yhteiseurooppalaiset Youthpass ja Europassi.