SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

08.10.2019 Pääkirjoitus

Tulevaisuuden järjestöosaamista

Ennakoinnin ja tulevaisuustaitojen merkitys jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä kasvaa. Miten varautua esimerkiksi riskiin vapaaehtoisten toimintamotivaation katoamisesta?

08.10.2019 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Sivis kouluttaa lisää digiperustaitojen vertaisohjaajia

Digiosaamisesta on tullut nopeasti kaikille kansalaisille tärkeä arjen taito. Sivis on kehittänyt vertaisoppimiseen perustuvan digitaalisten, tieto- ja viestintäteknisten perustaitojen koulutus- ja oppimismallin.

08.10.2019 Koulutukset

Siviksestä apua järjestöosaamisen kehittämiseen

Tulevina vuosina Siviksessä kehitetään voimakkaasti järjestöosaamista. Lue asiantuntija Annika Tahvanainen-Jaatisen poiminnat siitä, mitä on luvassa.

08.10.2019

Tunnista osaamisesi! -podcast 2: EHYT Ry on ottanut osaamismerkit hyötykäyttöön

Opintokeskus Siviksen Tunnista osaamisesi! –podcastin toisessa jaksossa keskustellaan osaamismerkeistä. Osaamiskeskus Vahvistamon verkostokoordinaattori Mika Piipponen EHYT ry:stä kertoo, mitä iloa osaamismerkeistä on ollut EHYTin ja Vahvistamon toiminnassa.

08.10.2019 Elämää järjestöissä

Verkkokoulutus mahdollistaa joustavan opiskelun – Keliakialiitto kokeili Siviksen uutta ItsLearning-oppimisympäristöä

Opintokeskus Siviksessä on otettu käyttöön ItsLearning -verkko-oppimisalusta, jota parhaillaan pilotoidaan järjestöissä. Keliakialiitossa aiotaan jatkaa alustan käyttöä.

08.10.2019 Hankekuulumisia

Eurooppalaisia työkaluja osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen

ImproVal-hankkeessa selvitetään ja kerätään hyödyllisimpiä työkaluja EU-maista kaikkien käyttöön. Eri puolilta Eurooppaa on kerätty tähän mennessä 45 työkalua vapaaehtoistoiminnan validointiin 22 EU-kielellä.

08.10.2019 Tapahtumat

Järjestöviestijöiden aamiaistapaamisessa 1.11. puhutaan järjestöjen somelähettiläistä

Anu Sauliala Allergia-, iho- ja astmaliitosta kertoo kokemuksia somelähettiläiden toiminnasta.

08.10.2019 Koulutukset

Itsetuntemus ja -ohjautuvuus ovat muuttuvan työelämän uusia perustaitoja

Kansalaisen perustaidot -hankkeen kehitteillä oleva Kaikkien-malli on uuden ajan oppimistapa muuttuvassa työelämässä. Erilaisissa työmarkkina-asemissa olevia oppijoita ohjataan tunnistamaan hyvinvointia, oppimistarpeita ja talouden turvaamista koskevia kehittämistarpeita ja ratkaisemaan ne oikein mitoitetuilla ja saavutettavilla arki- ja työelämän toimenpiteillä.