SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

SivisNYT

Julkaisija Opintokeskus Sivis. Päätoimittaja Marita Salo.

04.09.2019 Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Järjestökoulutus verkossa

Monet Siviksen jäsenjärjestöt toivovat ja tarvitsevat Siviksen asiantuntemusta ja tukea verkkokoulutusten kehittämiseen. Siviksellä onkin merkittävä rooli järjestöjen yhteisen kehittämisen alustana ja tukena järjestöjen koulutuksen laadun, välineiden ja pedagogian kehittämisessä.

04.09.2019 Asiantuntija avaa

Asiantuntija avaa: Tee toiminnasta vaikuttavampaa uuden itseopiskelumateriaalin avulla!

Itseopiskelumateriaali perehdyttää yhdistystoiminnan perusteisiin, ja se on suunnattu pienten järjestöjen ja yhdistysten vapaaehtoisille ja työntekijöille. Tule testaamaan, että materiaali vastaa juuri teidän tarpeisiinne!

04.09.2019 Sivisverkko

Tunnista osaamisesi! –podcast alkoi: Sivisverkko on käytännöllinen työväline

Ensimmäisessä jaksossa keskustellaan järjestöissä hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen työvälineistä. Sivisverkko auttaa järjestöjä sekä koulutuksen pedagogisessa suunnittelussa että tiedon siirtämisessä.

04.09.2019 Koulutukset

Onko Kaikkien-mallin salaisuus sen arkisuus?

Kehitämme Siviksessä fiksulla tavalla simppeliä koulutusmallia, joka on ensi vuonna kaikkien jäsenjärjestöjen vapaassa käytössä.

04.09.2019 Elämää järjestöissä

Mitä partiossa oppii? Harrastuksesta taitoja opintoihin ja työelämään

Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan parissa harrastaminen tuottaa eniten opinnoissa ja työelämässä hyödynnettäviä valmiuksia. Atte Kestin vapaa-ajasta iso osa kuluu partiossa.

04.09.2019 Hankekuulumisia

Sivis mukana SosteTalk -tapahtumassa lokakuussa

Siviksen Eeva Jeronen kertoo perustaidoista ja Heidi Ristolainen pitää pop up -työpajan, jossa kuulet Siviksen uusista, digitaalisista työelämän osaamismerkeistä.

04.09.2019 Sivisverkko

ItsLearning – Siviksen uusi verkko-oppimisympäristö

Opintokeskus Siviksessä on kevään aikana aloitettu pilottikoulutukset uudessa ItsLearning -verkko-oppimisympäristössä. Verkkokoulutus on vahvasti sidoksissa koulutuksen laadun kehittämiseen.

04.09.2019 Saammeko esitellä

Saammeko esitellä: Tiina Tanskanen-Kudjoi

Verkkopedagogiikan asiantuntijan intohimona on kehittää verkkopedagogiikkaa ja digitaalisia palveluita entistä paremmiksi.

04.09.2019 Koulutukset

Tulevaisuustaidot ovat kansalaistaitoja – Haastattelussa futuristi Elina Hiltunen

Suosittelen aina skenaariomenetelmää tulevaisuuden ennakoinnissa. Skenaarioissa ei lukkiuduta yhteen tulevaisuuteen, vaan siinä mietitään erilaisia tulevaisuuspolkuja. Rakennuspalikoina on trendit.