SivisNyt logo

SivisNyt uudistui

Tutustu uuteen sivustoon >

Marianne Hemmingin 10 vinkkiä onnistuneeseen esiintymiseen

ti 9. huhtikuuta 2019 08.55.00

Marianne Hemmingin 10 vinkkiä onnistuneeseen esiintymiseen:

1. Kerää tietoa kohderyhmästä, jotta tiedät kenelle puhut. Voi teettää esimerkiksi ennakkokyselyn osallistujilla tai haastatella esiintymisen tilaajaa.

2. Kysy itseltäsi mitä haluat, että osallistuja kertoisi esityksestäsi eteenpäin? Uskalla karsia asioita pois ja mieti sisältöäsi erityisesti osallistujien näkökulmasta: mikä heitä kiinnostaa? Kiteytä itsellesi tilaisuuden tavoitteet ja kerro ne myös osallistujille.

3. Miten luot yhteyden? Mitä yhteistä sinulla ja yleisöllä on? Voit aloittaa esityksesi kysymyksellä tai tarinalla itsestäsi, joka herättelee aiheeseen. Huomioi jokainen jollain tavalla jo ennen esityksen alkua.

4. Hanki testiryhmä. Paras testiryhmä on usein sellainen, jolle aihe ei ole kovin tuttu. Omaa esitystä kannattaa harjoitella ääneen. 

5. Elä hetkessä ja ole valmis muuttamaan suunnitelmaa tilanteen niin vaatiessa. Jos osallistujien vireystaso näyttää alhaiselta, pidä tauko tai jos aihe vaatii pysähtymistä, ota sille aikaa.

6. Panosta erityisesti aloitukseen ja lopetukseen. Miten herätät mielenkiinnon ja mikä on lopun kohottava elementti? Mitä osallistuja vie tilanteesta kotiin ja kertoo eteenpäin?

7. Huolehti perustarpeistasi ja viritä itsesi hyvään energiatasoon ennen esitystä. Tee tietoinen valinta ajatella positiivisia ajatuksia. Saavu tilaan hyvissä ajoin ja luo itsellesi kiireettömyyden tunne. Mieti, mitä tulee paikalle, kun saavut huoneeseen?

8. Älä pelkää mokia, vaan ajattele ne oppimiskokemuksina. Suhtaudu lempeästi siihen, mitä tapahtuu. Jos sinua jännittää, hyväksy se.

9. Persoona saa ja sen kuuluukin näkyä! Hymy rentouttaa muitakin ja luo turvallisuutta ja lähestyttävyyttä.

10. Esityksesi jälkeen pidä itsesi kanssa pieni palautehetki. Tunnista erityisesti niitä asioita, jotka menivät hyvin ja kasvata näin itseluottamustasi esiintyjänä.


Teksti: Sanni Olasvuori
Kuva: Samuel Glassar
 

Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu Marianne Hemmingin esiintymiskoulutukseen

Marianne Hemminki pitää Taitavaksi esiintyjäksi -koulutuksen Helsingissä 17. - 18.5.2019. Kurssi on erinomainen tilaisuus harjoitella esiintymistä rennossa ja turvallisessa ympäristössä.

Tule testaamaan oman esiintymisesi rajoja ja selvitä miten voit kehittyä edelleen. Ilmoittaudu heti mukaan Sivisverkossa!